Σαν Σήμερα: Η πρώτη απάντηση Γκέραρντ στους αμφισβητίες του

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν Σήμερα, στις 13 Οκτωβρίου 1985 ο ΟΦΗ κερδίζει με 2-0 την ΑΕΚ και ο Ευγένιος Γκέραρντ δίνει την πρώτη απάντηση σε όλους που τον αμφισβητούσαν στις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στην ομάδα. Δείτε το σπάνιο video.

Ο Ολλανδός έχει πιάσει… Ηράκλειο λίγους μήνες πριν ωστόσο το ξεκίνημα της καριέρας του στον ΟΦΗ δεν είναι και το καλύτερο. Η ομάδα ξεκινάει με 3 ήττες στις πρώτες αγωνιστικές και όπως είναι πάντα στην… μοίρα του Έλληνα, ο πρώτος που φταίει πάντα είναι ο προπονητής. Σύμφωνα και με τον τύπο της εποχής, το κλίμα πάνω από τον Γκέραρντ είχε «βαρύνει» αρκετά και το παιχνίδι του ΟΦΗ με την ΑΕΚ φάνταζε τελικός, πολύ πιο σημαντικός μάλιστα αν σκεφτείτε ότι λίγες ημέρες πριν είχε έρθει με το ζόρι η νίκη επί του αδύναμου Χαραυγιακού.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ γίνεται στις 13 Οκτωβρίου 1985 σε ένα κατάμεστο «Γεντί Κουλέ», που δυστυχώς δεν βρήκαμε στιγμιότυπα στο youtube, με το κοντέρ να καταγράφει 8.490 εισιτήρια αλλά στο γήπεδο να βρίσκονται περίπου 10.000 κόσμος.

Ο ΟΦΗ μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από το πρώτο λεπτό δείχνουν στους παίκτες της ΑΕΚ ότι το παιχνίδι θα έρθει μόνο… άσος! Οι παίκτες του Ευγένιου Γκέραρντ είναι τα αφεντικά του αγώνα όμως το γκολ δεν έρχεται. Τελικά το ματς το «καθαρίζουν» μέσα σε 13 λεπτά.

Ο Γιάννης Σαμαράς ανοίγει το σκορ στο 62ο λεπτό και στο 75’ ο Θαλής Τσιριμώκος διαμορφώνει το 2-0 με τον κόσμο του ΟΦΗ και τους παίκτες να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά την πρώτη μεγάλη νίκη του ΟΦΗ που στο τέλος της χρονιάς έφτανε να διεκδικεί το πρωτάθλημα τερματίζοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

ΟΦΗ: Χοσάδας, Τσινός, Αγιομαμίτης, Τσίμπος, Βασιλείου, Παπαβασλείου (63’Γιάνγιανιν), Περσίας, Νιόπλιας, Ίσισς, Σαμαράς, Βλαστός (61’Τσιριμώκος).

ΑΕΚ: Αρβανίτης, Χατζόπουλος, Αρμόδωρος, Καραγκιοζόπουλος, Χαντζής, Μπάλης, Πιας, Παπαϊωάννου, Εστερχάζι, Σάντμπεργκ, Μαύρος, Δίντσικος, Ακριβόπουλος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook