Η πρώτη μεγάλη συνέντευξη του Χάιμε Βέρα για τον ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε στην εφημερίδα Las Ultimas Noticias και αποκαλύπτει πολλά από τις προθέσεις του για την έλευση του στο Ηράκλειο.

Σε μια συνέντευξη 500 λέξεων, ο Χάιμε Βέρα αναλύει τα πλάνα του για τον ΟΦΗ, αποκαλύπτει τον διάλογο που είχε με τον Γιώργο Σαμαρά παρομοιάζοντας την ομάδα με “πεντάστερο ξενοδοχείο”.

Αρχικά ο Χάιμε Βέρα λέει: “Θα μιλήσουμε ξανά ελληνικά, θα αρχίσω να μελετώ ακόμα περισσότερο για να τα θυμηθώ ξανά. Χρειάζομαι να καταλάβουν γρήγορα οι παίκτες για το τι θέλω. Θα μάθω την γλώσσα σαν τον “Ταρζάν”. Καταλαβαίνω τι λένε όμως δεν μιλάω άπταιστα τα ελληνικά όμως θέλω να με καταλάβουν απόλυτα για το τι θέλω. Το γράψιμο πάντα βοηθάει και σκοπεύω να μιλάω άπταιστα σε λίγο καιρό. Θέλω να γίνομαι κατανοητός για το τι θέλουν από εμένα στο γήπεδο. Χρειάζομαι καθαρό σχέδιο, σωστές λέξεις και γρήγορη προσαρμογή στις ιδέες μου”.

Στην συνέχεια, ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ αναφέρεται στις συζητήσεις με τον Γιώργο Σαμαρά: “Μίλησα με τον Γιώργο Σαμαρά και μου είπε ότι θέλουν να δώσουν στην ομάδα ένα Λατινοαμερικάνικο στυλ. Θα αλλάξουν τα πράγματα και θα ακολοθήσουν την μεθοδολογία μου. Γνώριζαν τα πάντα για εμένα, την θητεία μου στην Εθνική ομάδα της Χιλής και την παρουσία μου όλα αυτά τα χρόνια στην Χιλή και πως βρέθηκα σε προπονήσεις κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Το συμβόλαιο μου είναι για 2,5 χρόνια. Πηγαίνω σε ένα πολύ θερμό νησί που έχει καλοκαίρι 8 μήνες και είναι πολύ τουριστικό. Πηγαίνουμε στον παράδεισο των νησιών της Μεσογείου. Ο βοηθός μου θα είναι ο Αλεσάντρο Ίσις με τον οποίο παίξαμε μαζί στον ΟΦΗ και μιλάει καλύτερα ελληνικά από εμένα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Επίσης θα έρθει μαζί μου ο Πατρίσιο Ουλόα που θα είναι ο γυμναστής που δουλεύουμε πάντα μαζί και ο γιος μου Γιάννης που θα έχει καθήκοντα αναλυτή. Στην Ελλάδα υπάρχουν τα πάντα όμως ζήτησα να πάρω μαζί μου αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους έρχονται μαζί μου παντού. Θα μπορούσαν να επιλέξουν οποιονδήποτε προπονητή από την Ευρώπη όμως προσέλαβαν εμένα, μου έκαναν πρόταση και την δέχτηκα. Μπορεί να είναι σημαντικό ρίσκο όμως μου έχουν εμπιστοσύνη”.

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Χάιμε Βέρα για το αν σκέφτηκε να αρνηθεί την πρόταση του ΟΦΗ παρομοιάζοντας τον με ένα “πεντάστερο ξενοδοχείο”: “Όχι, δεν μπορούσα να μην δεχτώ την πρόταση γιατί πάω σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Πάντα παίρνω δραστικές αποφάσεις στην ζωή μου και οι αλλαγές είναι ξαφνικές. Ήμουν πολύ καλά στην Curico αλλά ήρθε η πρόταση  και δεν μπορούσα να πω όχι. Φτάνουμε σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων όπου ο καθένας παίρνει το αυτοκίνητο του και πάει στην δουλειά. Τον Μάρτιο θα έρθει η γυναίκα μου Λουίζα με τον γιο μου Ματέο τριών χρονών”.