“Ο Σακόρ έχει το στυλ του Γιάγια Τουρέ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Σουηδός δημοσιογράφος της ιστοσελίδας nyablavitt.se Ντέιβιντ Βούκοβιτς που ασχολείται με το ρεπορτάζ της Γκέτεμποργκ σκιαγραφεί στο Gentikoule τον Βαγιεμπάχ Σακόρ.

Η αποχώρηση του Νορβηγού μέσου από την μεγαλύτερη ομάδα της Σουηδίας αποτέλεσε πρώτο θέμα στα ρεπορτάζ της Γκέτεμποργκ. Άλλωστε, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που το περασμένο καλοκαίρι αποτέλεσε μεγάλη επένδυση για την Γκέτερμποργκ που προχώρησε στην αγορά του παίκτη από την Γιουβέντους στην οποία βρισκόταν από πολύ μικρή ηλικία και αυτό δείχνει τις προσδοκίες που είχαν στην Σουηδία για τον μέσο, πλέον, του ΟΦΗ.

Ο Ντέιβιντ Βούκοβιτς μιλώντας στο Gentikoule τονίζει αρχικά ότι “ο Σακόρ είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης με πολύ μεγάλες προοπτικές” και συνεχίζει: “Πρόκειται για έναν πολύ δυνατό μέσο που διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι. Είναι καλός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά ενώ έχει μεγάλη φυσική δύναμη”.

Όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του Βαγιεμπάχ Σακόρ πλέκει το εγκώμιο του Νορβηγού μέσου: “Είναι αριστεροπόδαρος με εξαιρετικές μεταβιβάσεις και πολύ δυνατό και καλό σουτ έχοντας πετύχει αρκετά γκολ με την Γκέτεμποργκ. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται και το στυλ του, μου υπενθυμίζει πολύ τον Γιάγια Τουρέ και του μοιάζει αρκετά με τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο”.

All the best,
David

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook