Σαμαράς για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Κώστας Παπαδόπουλος

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ και πως κινήθηκε η ομάδα τον Ιανουάριο.

Αρχικά ο Γιάννης Σαμαράς καλωσόρισε τον Βέρα με τον Ίσις λέγοντας: “Καλωσορίζω τον Χάιμε και τον Αλεσάντρο. Δεν ήταν στο πλάνο, γιατί έγιναν όλα πολύ γρήγορα και όσα συνέβησαν μετά το ματς με τον Παναιτωλικό. Τα παιδιά ήταν ήδη στην ομάδα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα σε ένα deal, ήταν το ιδανικό και οι ιδανικοί άνθρωποι και προπονητές για να αναλάβουν την ομάδα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία”.

Στην συνέχεια σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφέρθηκε και στο μεταγραφικό κομμάτι δήλωσε:  “Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι δύσκολες έως πολύ. Τον Γενάρη η αγορά είναι λίγο περίεργη και το καταλαβαίνουμε όλοι.

Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για την ομάδα γιατί είχαμε ένα θέμα επειδή καταλαβαίνετε ότι δεν ήθελε να έρθει κανένας γιατί όλοι βλέπουν μια ομάδα που είναι τελευταία.

Ναι μεν υπάρχει ένα πρότζεκτ που προσπαθούμε να το σηκώσουμε στην ευρωπαϊκή αγορά και τα αποτελέσματα θα έρθουν από το καλοκαίρι και μετά. 

Προσπαθούμε να πείσουμε για το πρότζεκτ από την στιγμή που η ποδοσφαιρική αγορά δεν έχει εμπιστοσύνη στην μη ποδοσφαιρική αγορά που λέγεται Ελλάδα.

Έρχεται ο Σακόρ για παράδειγμα και αναρωτιέται τι θα κερδίσω περισσότερο στην Ελλάδα από ότι να πάει σε άλλες χώρες που θα έχει ποδοσφαιρική ανάπτυξη. Είναι δύσκολο να μας πιστέψουν ως ποδοσφαιρική αγορά.

Σίγουρα είναι πολύ μεγάλη προσπάθεια και υπάρχει το προφίλ του Γιώργου που ανοίγουμε σωστές πόρτες, εγώ εργαζόμουν στο σκάουτινγκ και μας εμπιστεύονται . Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε”.

Για το αν υπάρχουν δυσκολίες μέχρι τώρα υπογράμμισε: “Γενικά υπάρχουν δυσκολίες, το γνωρίζαμε από τον Οκτώβριο. Έχει γίνει μια μικρή αρχή και πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Αυτό που θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να πιστέψουν το προφίλ μας και να μας πιστέψουν ως ομάδα”.

Για την απομάκρυνση Παπαδόπουλου και τη συνεργασία με Βέρα – Ίσις: “Το πρώτο που σκέφτηκα είναι να μην χάσουμε το μυαλό μας. Δεν μιλήσαμε με κανέναν άλλον προπονητή και δεν θα ερχόταν κανένας για το επόμενο τρίμηνο. Μας ήρθε ως δώρο η δική τους παρουσία. Ο Γιώργος μιλούσε για τρεις μέρες με τους ανθρώπους της ομάδας, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να έρθουν τέσσερα άτομα”.

Για την δύσκολη συνέχεια ανέφερε αλλά και για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές τόνισε: “Κάτω το κεφάλι και δουλειά, δουλειά για να σηκώσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει να πάει. Οι περισσότεροι παίκτες που παίζουν έξω είναι Έλληνες και για πολλά χρόνια προπονούσα ελληνόπουλα. Είμαι από τους φαν του Έλληνα παίκτη.

Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν Έλληνες που θέλουμε να έρθουν στην ομάδα. Την τελευταία 10ετια ασχολούμαι με τα Ελληνόπουλα. Είδατε προχθές τον Ρισβάνη. Έλληνες παίκτες δεν υπάρχουν έξω. Βλέπετε τις ομάδες όπου παίζουν 2/11 στους Έλληνες.

Δεν υπήρχαν Έλληνες, αν υπήρχαν θα τους φέρναμε όπως φέραμε τον Γιαννούλη και τον Γιακουμάκη. Μεσοεπιθετικά ποιοι Έλληνες θα έρθουν;”.

Ενώ, κλείνοντας μίλησε για τις ακαδημίες αλλά και για το σωστό σκάουτινγκ που πρέπει να γίνεται στον ΟΦΗ: “Εμείς θέλουμε να σηκώσουμε την ποιότητα, Η ποιότητα θα έρθει μετά από 2-3 χρόνια. Ήδη έχουμε προετοιμαστεί και από το καλοκαίρι θα πάμε στο επόμενο επίπεδο. Να ετοιμάσουμε παίκτες από την Κρήτη όπως κάναμε παλιότερα.

Στόχος μας είναι να γυρίσουμε ξανά στα αποτελέσματα των ακαδημιών όταν βγάζαμε παιδιά όπως Μαχλάς, Δερμιτζάκης, Σταυρακάκης και για εμένα αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό.

Το δεύτερο κομμάτι αφορά το σκάουτινγκ που είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Θέλει χρόνο, εμείς θα πάμε να φέρουμε ότι καλύτερο που είναι κοντά στην δική μας νοοτροπία.

Όλο αυτό είναι απαξιωμένο όμως θέλει χρόνο. Το πρώτο πράγμα που κοιτάζω είναι το ποδοσφαιρικό. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, το στυλ παιχνιδιού.

Αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που βλέπω, να μπορούν να διαχειριστούν πράγματα στη νοοτροπία. Εκπαιδεύω πάνω σε αυτό το πράγμα.  Δεν σε πάει το συναίσθημα μόνο, θα πρέπει να έχεις υπομονή και γνώση”.