Συγκινητικός Γιάννης Σαμαράς: “Να δω το όνομα του ΟΦΗ στη Νιόν και μετά να πάω σπίτι μου”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Γιάννης Σαμαράς, Γιώργος Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης μίλησαν στο Open Tv και τον Ντέμη Νικολαΐδη για το πρότζετ του ΟΦΗ και έστειλαν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για τη νέα εποχή στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπαν

Γιώργος Σαμαράς

Για τις πρώτες του σκέψεις ενασχόλησης του με τον ΟΦΗ: “Ένα καλοκαίρι ήρθα για διακοπές και ήθελα να δω το ΒΑΚ. Ανέβηκα σε έναν λόφο και μπήκε στο μυαλό μου ένα όραμα για την ομάδα και από εκεί και πέρα άρχισα να το δουλεύω. Όταν του το πρωτοείπα (στον Γιάννη Σαμαρά), δεν ήθελε να το ακούσει καν. Του είπα ΟΦΗ και μου είπε σταμάτα, πάμε παρακάτω.

Για το όνομα και την συμβολή του Ευγένιου Γκέραρντ: “Από το 1985 μέχρι το 2000, όλες οι επιτυχίες του ΟΦΗ και μια ποδοσφαιρική σταθερότητα προήλθε από εκείνον”.

Για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύεται το πρότζεκτ του ΟΦΗ: “Στο μυαλό μας δεν θα αλλάξει τίποτα. Χτίζουμε μια ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ. Θέλουμε να μπουν οι βάσεις, στην ακαδημία μας, για τα επόμενα 10 και 15 χρόνια. Όταν έχεις τους σωστούς ανθρώπους διευθυντικά και ποδοσφαιρικά”.

Ηλίας Πουρσανίδης

Για τον Ευγένιο Γκέραρντ: “Αυτός ο άνθρωπος μας ένωσε ξανά, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Τότε όλοι θέλαμε να έρθουμε στον ΟΦΗ. Ακόμα και εσύ, αν σου γινόταν πρόταση, θα ήθελες να έρθεις στον ΟΦΗ. Ήταν σημαντικό αυτό που πρέσβευε η ομάδα. Οι νεότεροι που δεν έζησαν αυτά τα χρόνια, ζουν αυτά τα 20 χρόνια με δυσκολία. Έζησαν την ομάδα να πέφτει κατηγορία, να υπάρχει μια αναξιοπιστία. Μπορεί να τους αρέσει να το ακούν , όμως θα το δουν στον χρόνο, με αποφάσεις και ενδεχομένως με δύσκολες αποφάσεις. Αμετακίνητοι σε αυτό που πρεσβεύουμε”.

Γιάννης Σαμαράς

Για το τι θέλει να δει από τον ΟΦΗ και μπαίνει ως στόχος: “Στο τέλος της ημέρας είπα, πάμε και αν θέλουμε να δώσουμε ένα νέο ύφος γνωρίζαμε ότι θέλαμε να πάρει χρόνο. Αυτό το έχουν επιχειρήσει και άλλοι στην Ελλάδα. Αν δεν επενδύσεις πάνω στα παιδιά, δεν έχεις μέλλον. Σαν ποδόσφαιρο και σαν κοινωνία. Πρέπει να φτιάξουμε τις ακαδημίες. Θέλει μια 10ετία, μετά από 10 χρόνια θα δεις και αποτελέσματα. Όλοι θέλουμε να είμαστε πρώτοι, θα πάμε να παλέψουμε γιατί είμαστε νικητές ως άνθρωποι. Κάθε εβδομάδα θα πάμε όλοι προς το καλύτερο. Θέλω να έρχονται οι παίκτες μας και να τους χειροκροτεί ο κόσμος”.

Για την έλευση των Χάιμε Βέρα, Αλεσάντρο Ίσις: “Τους ρώτησα τι πιθανότητες να έχουμε να συνεργαστούμε. Στην αρχή είπαν “πρέπει να το τρέξουμε”. Δεν ήταν τόσο σίγουρο στην αρχή, όταν μιλήσαμε στα παιδιά, μετά μίλησε ο Γιώργος με την ομάδα και βρέθηκε η λύση”.

Για το όραμα του για τον ΟΦΗ: “Θέλω να πάω στη Νιόν να είναι στην κλήρωση η ομάδα και μετά να πάω σπίτι μου”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook