Αφιέρωμα του BBC στον Αντίλ Ναμπί: Ο ΟΦΗ, ο Ρομπέρτο Κάρλος και ο… Γκατούζο!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το μεγαλύτερο Μέσο της Αγγλίας έκανε εκτενή αφιέρωμα στον μέσο του ΟΦΗ και την παρουσία του στο Ηράκλειο. Διαβάστε τα μαθήματα ζωής που έδωσε ο Αντίλ Ναμπί για τους αθλητές από το Πακιστάν και την βοήθεια των γονιών του.

Με τίτλο “από την Αγγλία στην Ελλάδα και την Ινδία και την Σκωτία παίζοντας μαζί με τον Ρομπέρτο Κάρλος”, ο βρετανικός Κολοσσός αναφέρεται με εγκωμιαστικά σχόλια στον Αντίλ Ναμπί.

“Ο 24χρονος μέσος που θέλει να ανοίξει τον δρόμο για περισσότερους Αγγλοασιάτες ποδοσφαιριστές, έκανε περισσότερα από 2.000 μίλια μακρυά από το σπίτι του για να παίξει στον ΟΦΗ και το ελληνικό πρωτάθλημα, μετά το ξεκίνημα της καριέρας του στην Γουέστ Μπρόμγουιτς” λέει αρχικά.

“Η μεταγραφή μου στην Ελλάδα ήταν τρελή” λέει ο Ναμπί στο BBC και συνεχίζει: “Οι άνθρωποι με συναντούν στον δρόμο, με χαιρετούν και όλα αυτά μετά από ένα μόλις παιχνίδι, ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Είναι αυτό που ήθελα και θέλω να συνεχίσω να νιώθω όμορφα” λέει ο Άγγλος μέσος του ΟΦΗ για την μέχρι τώρα παρουσία του στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στον ίδιο και τον αδερφό του Σαμρί Ναμπί που ξεκίνησαν μαζί την ποδοσφαιρική τους καριέρα από την U21 της Γουέστ Μπρόμγουιτς.

Ο Ναμπί αναφέρεται στην προσπάθεια των γονιών του: “Πολλοί άνθρωποι έλεγαν στους γονείς μου ότι έβλεπαν πως έχουν κάνει τόσα πολλά για εμένα και τα αδέρφια μου δίνοντας μας μια διέξοδο όπως και οι υπόλοιποι ανθρώποι”.

Για τον πατέρα του λέει συγκεκριμένα: “Όταν ο πατέρας μου έκανε ότι έκανε για εμάς, τον ρωτούσαν “γιατί τους αφήνεις να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο”, εκείνος επέμενε να μας βοηθάει συνεχώς. Το ποδόσφαιρο είναι τεράστιο και δεν πιστεύω ότι πολλοί Ασιάτες γονείς αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Τα παραδείγματα των Cyrille Regis και Laurie Cunnigham άνοιξαν τον δρόμο για έγχρωμους ποδοσφαιριστές και ελπίζω και εγώ πως θα κάνω το ίδιο για Ασιάτες ποδοσφαιριστές”.

Ο Ναμπί μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την μέχρι τώρα εμπειρία του στον ΟΦΗ και παράλληλα στέκεται στον τρόπο με τον οποίο αποδέχτηκαν όλες οι ομάδες που αγωνίστηκε για το γεγονός ότι είναι Μουσουλμάνος: “Είμαι Μουσουλμάνος και όλοι δείχνουν κατανόηση σε αυτό. Κάθε ομάδα στην οποία αγωνίστηκα φρόντιζε για εμένα και το φαγητό μου. Η Κρήτη έχει τα πάντα και αυτές οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την ζωή μου ακόμα πιο εύκολη”.
Στην συνέχεια μιλάει για την εμπειρία του στην Ινδία όπου ήταν συμπαίκτης με τον Ρομπέρτο Κάρλος ενώ το BBC κάνει αναφορά και στην παρουσία του Τζενάρο Γκατούζο στον πάγκο του ΟΦΗ και την περίφημη συνέντευξη τύπου με το “every day malakia”.

Το BBC κάνει εγκωμιαστικά σχόλια για το ντεμπούτο του κόντρα στον Παναιτωλικό αλλά και στο ότι αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής αλλά και ότι πέτυχε το καλύτερο γκολ εκείνου του διημέρου.

Για την εμπειρία του στην Ινδία, ο μέσος του ΟΦΗ λέει πως “ήταν απίστευτη, δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Ήμουν 21 χρονών και πήγαινα να αγωνιστώ σε μια από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου. Δεν μπορώ να μιλήσω σύντομα για ότι έζησα εκεί”.

Για τις φιλοδοξίες που έχει τώρα, ο Αντίλ Ναμπί τονίζει ότι “τώρα έχω μεγαλύτερους στόχους και φιλοδοξίες. Γνωρίζω πως μπορώ να πετύχω τους στόχους μου στο μέλλον. Οι άνθρωποι μιλούν ακόμα για το ότι δεν έπαιζα στην Γουέστ Μπρόμγουιτς και μαι ημέρα εύχομαι να μπορέσω να επιστρέψω στην Αγγλία και να πάρω την ευκαιρία που αξίζω. Η θητεία μου στην Ελλάδα θα με βοηθήσει αρκετά”.

Η κουβέντα επιστρέφει ξανά στους γονείς του: “Οι γονείς μου είναι πολύ χαρούμενοι για εμένα που αποφάσισα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και μου το επέτρεψαν σε μια εποχή όπου ίσως άλλοι να μην το είχαν κάνει. Τώρα βλέπεις ολοένα και περισσότερους γονείς να “σπρώχνουν” τα παιδιά τους στον αθλητισμό όπως το μποξ, το κρίκετ και το τένις. Βλέπεις παιδιά μετά το σχολείο να πηγαίνουν σε συλλόγους και αυτό τα βοηθάει πάρα πολύ, Η κυβέρνηση του Πακιστάν μπορεί να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση και να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλουν να το προσπαθήσουν”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook