Σαν Σήμερα: Η πρώτη ανανέωση Γκέραρντ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σαν σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 1988 ο Ευγένιος Γκέραρντ έκανε την πρώτη ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΟΦΗ.

Η ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα δεν έδινε πολλές ελπίδες στην μακροημέρευση προπονητών, αλλά ο Ευγένιος Γκέραρντ έγινε η εξαίρεση αυτού του κανόνα. Το καλοκαίρι του 1985, όταν ο «Τζέραλντ» συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ είχε ήδη αγαπήσει την χώρα μας και έκανε διακοπές στην Ελλάδα τα προηγούμενα δέκα χρόνια.

Όταν μάλιστα τον «έψαξε» ο Κώστας Καζανάκης για να του κάνει πρόταση ήταν για παραθερισμό στην Καβάλα. Οι επιτυχίες ήταν απίστευτες στην πρώτη τριετία της παρουσία του στον ΟΦΗ και έτσι κλήθηκε να ανανεώσει την συνεργασία του μερικούς μήνες πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του. Το ρεπορτάζ της ανανέωσης του συμβολαίου: «Ο Ευγένιος Γκέραρντ θα είναι και του χρόνου προπονητής του ΟΦΗ, αφού η διοίκηση της κρητικής ομάδας έκανε αποδεκτές τις οικονομικές του απαιτήσεις. Βέβαια τι αναφέρει το νέο συμβόλαιο αυτό δεν έγινε γνωστό, αφού όλα τα συμβόλαιο που υπογράφουν οι ΠΑΕ με τους προπονητές τα γνωρίζουν μόνο εκείνοι που τα υπογράφουν. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν κυρίως από το περιβάλλον του Ολλανδού τεχνικού, ο μισθός δεν αυξήθηκε πάρα πολύ, αντίθετα όμως τα πριμ που αυτά πήγαν πολύ πάνω. Λέγεται ότι ο νέος μισθός του πετυχημένου τεχνικού θα είναι από τη νέα περίοδο 700.000 δραχμές, αλλά ο Γκέραρντ θα έχει συμμετοχή στα πριμ πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Ευρώπης.

Αυτά τα πριμ θα είναι αρκετά υψηλά και θα βελτιώσουν κατά πολύ τις μηνιαίες αποδοχές του. Ακόμη ο Ευγένιος Γκέραρντ θα πάρει 5.000.000 δραχμές έκτακτο πριμ για την καλή πορεία του ΟΦΗ πέρσι στο πρωτάθλημα, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και την πρόκριση της ομάδας στον β’ γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης. Έτσι όλοι τώρα στο Ηράκλειο είναι ευχαριστημένοι από τον διακανονισμό του θέματος, αφού από ότι φάνηκε ο Γκέραρντ ποντάρει περισσότερο στα πριμ που θα πάρει από τις επιτυχίες του ΟΦΗ, αυτό σημαίνει ότι πιστεύει στα προσόντα και την αξία των παικτών και όχι στο μισθό του».

Οι συζητήσεις της συμφωνίας ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ευγένιο Γκέραρντ έγινε την εβδομάδα πριν από την αναμέτρηση του ΟΦΗ με την Λάρισα στην Κρήτη για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής, όπου η Λάρισα ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς και τον ΟΦΗ στην δεύτερη θέση μαζί με την ΑΕΚ με 26 βαθμούς. Η ομάδα της Κρήτης με επικράτησε με 3-1 έπειτα από εκπληκτική εμφάνιση επικράτησε με 3-1 της θεσσαλικής ομάδας και παράλληλα η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 στην Ρόδο με την τοπική ομάδα.

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΓΚΕΡΑΡΝΤ ΣΤΟΝ ΟΦΗ 2η θέση στο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής 1985-86 Φάση των «32» στο Κύπελλο UEFA 1986-87 3η θέση στο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής 1986-87 Κατάκτηση Κυπέλλου Ελλάδος 1986-87 Φάση των «16» στο Κύπελλο Κυπελλούχων 1987-88 Τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής 1987-88 Βαλκανικό Κύπελλο 1988-89 Συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος 1989-90 Φάση των «16» στο Κύπελλο UEFA 1993-94 Προπονητής με την μεγαλύτερη θητεία στον πάγκο ομάδας στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

oldfootball.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook