Pics | Στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών λειτουργεί συλλόγων ο ΟΦΗ με υπερσύγχρονο εξοπλισμό!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στα πρότυπα ευρωπαϊκών συλλόγων κινείται ο ΟΦΗ, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες γύρω από το ποδόσφαιρο και την εξέλιξή του.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΠΑΕ

Στο πλαίσιο αυτό κατατάσσεται και η συνεργασία με την Stat Sports, κορυφαία εταιρία στον τομέα της παρακολούθησης απόδοσης, η οποία με το σύστημα GPS “APEX” δίνει τη δυνατότητα στο προπονητικό team της ομάδας μας να παρακολουθεί live δεδομένα, ακόμα και την ώρα που διεξάγεται η προπόνηση ή ο αγώνας.

Με την καταγραφή των δεδομένων, οι προπονητές και οι γυμναστές μπορούν να σχηματίσουν πλήρη άποψη για το αν οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης. Παρακολουθούν live την δραστηριότητά τους, την απόσταση που διανύουν, την ταχύτητα, τους σφυγμούς, τα άλματα, επιταχύνσεις – επιβραδύνσεις και γενικά την απόδοσή τους.

Μπορούν σε πραγματικό χρόνο να ελέγχουν και να επεμβαίνουν στην προπόνηση, ενώ με τα στοιχεία που λαμβάνουν, τους δίνεται η δυνατότητα ακόμα και να προλάβουν μια πιθανή επιβάρυνση των παικτών ή ακόμα κι έναν τραυματισμό.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα βρέθηκε στο Ηράκλειο εκπρόσωπος της παραπάνω εταιρίας προκειμένου να εκπαιδεύσει τον γυμναστή της ομάδας, Νίκο Αμανατίδη, ο οποίος έχει αναλάβει τη λειτουργία του συστήματος APEX, καθώς και την ανάλυση των δεδομένων σε συνεργασία με το υπόλοιπο προπονητικό team.

Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιούν κορυφαίες ομάδες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους, η Μπάγερν Μονάχου, η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 έχει υπογράψει σύμβαση τριετούς διάρκειας με την εταιρία Stat Sports, η οποία αρχικά περιλαμβάνει την καταγραφή των δεδομένων της πρώτης ομάδας, αλλά άμεσα αναμένεται να γίνεται καταγραφή της απόδοσης και των ποδοσφαιριστών της Κ19.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook