Ποινή ΣΟΚ από την ΕΠΟ: Υποβίβασε τον ΟΦΗ για την υπόθεση του Αιγινιακού!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Την απόφαση να υποβιβάσει τον ΟΦΗ πήρε η Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση με τον Αιγινιακό.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάσισε τον υποβιβασμό του ΟΦΗ στην Football League, αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο και επιβολή χρηματικού προστίμου 300.000 ευρώ. Η ποινή είναι εφέσιμη και στον ΟΦΗ συνεδριάζουν άμεσα για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Στον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ Φώτη Τσάλο επιβλήθηκε αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και πρόστιμο 60.000 ευρώ.

Οι ποινές είναι εφέσιμες και είναι δεδομένο πως τόσο οι Κρητικοί όσο η ομάδα του Αιγινιακού θα προβούν σε έφεση για να ανατρέψουν την πρωτόδικη απόφαση.

Η ποινή που επιβλήθηκε στις δυο ομάδες είναι:

1) Υποβιβασμός

2) -6 από το επόμενο πρωτάθλημα

3) 300.000 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Πηρουνάκης που κατέβαλε τα λεφτά για τη μετακίνηση, αθωώθηκε.

Η εξήγηση… «Από τα ίδια αποδεικτικά στοιχεία δεν προέκυψε, κατά την κρίση της Επιτροπής, ευθύνη ως προς τον διωκόμενο Γεώργιο Πηρουνάκη, ο οποίος κατά τα ανωτέρω κατέβαλε μέσω WINBANK στην εταιρεία ΑΝΕΚ ΑΕ SUPERFAST ποσό 1.909 ευρώ, για λογαριασμό του κουμπάρου του Φώτιου Τσάλου, ενόψει του ότι δεν πιθανολογήθηκε κατά τον απαιτούμενο βαθμό δικανικής πεποίθησης ότι αυτός γνώριζε ότι το εν λόγω ποσό προοριζόταν να καλύψει έξοδα μετακίνησης της ομάδας του Αιγινιακού στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αθέμιτης συμφωνίας του Φώτιου Τσάλου με τον Ιωάννη Νιώπα, λαμβάνοντας υπόψη, σύμφωνα και με τους ισχυρισμούς του ανωτέρω, ότι λόγω της οικογενειακής σχέσης που τον συνδέει με τον Φώτιο Τσάλο και των πολλών επαγγελματικών κλπ υποχρεώσεών του τελευταίου, αυτός του ανέθετε συχνά να προβαίνει σε καταθέσεις μετρητών για λογαριασμό του, χωρίς να γνωρίζει πάντοτε την αιτία της κάθε πληρωμής».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook