Τι δήλωσαν Αλετράς, Γουρνιεζάκης, Ζερβάκης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ του Gentikoule, Γιώργος Αλετράς, Μανώλης Γουρνιεζάκης και Κώστας Ζερβάκης μίλησαν στο gazzeta.gr για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το απόγευμα.

Τα τρία μέλη της προηγούμενης διοίκησης του ΟΦΗ πήραν θέση, δίχως να διαψεύδουν το ρεπορτάζ του Gentikoule για το γεγονός ότι τα ονόματα τους βρίσκονται σε θέση μάρτυρα υπέρ της επιχείρησης και κατά του ΟΦΗ, παρότι ο κύριος Γουρνιεζάκης το αρνείται. Βέβαια εδώ δημιουργείται ένα ερωτηματικό καθώς εφόσον το δικό του όνομα μπήκε εν αγνοία του στην αγωγή που έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ τότε ο ίδιος πρέπει απαντήσει πως συνέβη αυτό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο Κ. ΑΛΕΤΡΑΣ:

«Αρχικά, για να ξεκαθαρίσω τα έργα που έχω κάνει με τη δική μου εταιρία, δεν υπάρχει καμία σχέση. Όσα έκανε η δική μου εταιρία είναι δωρεά, ποτέ δεν έλαβα χρήματα, για πολλά έργα και στο γήπεδο και στο προπονητικό κέντρο. Το ευχαριστήριο που έγινε στην εταιρία μου έγινε το καλοκαίρι του 2017, όταν δεν ήμουν καν διοίκηση. Σαν διοίκηση εγώ προσωπικά δεν έχω βγάλει διοίκηση στον εαυτό μου. Το ίδιο και με τον Μανόλη Ορφανάκη, που επίσης σαν μεγάλος εργολάβος έχει κάνει δουλειές στο γήπεδο, επίσης το καλοκαίρι του 2017. Η εταιρία του κ. Μαλλιωτάκη έκανε έργα στα γήπεδα.

Η διοίκηση Μπούση, όταν ανέλαβε, πήρε όλα τα στοιχεία από τον λογιστή, τα βιβλία κλπ. Πέρα απ’ αυτά, σε μια εταιρία που τρέχει καθημερινά και προετοιμάζεται για άνοδο από τη Football League στη Super League κάνει κάποια έργα. Για τα έργα αυτά ήταν ενημερωμένη και θα αποδειχθεί αυτό, ότι είχε γνώση, με e-mail, άρα και για το κόστος που θα επωμιζόταν η νέα διοίκηση και τα τιμολόγια δεν είχαν εκδοθεί ακόμα. Δεν ήταν μόνο η συγκεκριμένη εταιρία, υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Έπρεπε λοιπόν να τους ενημερώσουμε για όσα θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν, όπως και κάναμε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν ανέλαβε ο Πουρσανίδης σαν εκτελεστικός διευθυντής πήρε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη της εταιρίας μπροστά μου του ζήτησε να μην κοπούν τιμολόγια επειδή δεν έχουμε αναλάβει σαν διοίκηση, να κάνει λίγη υπομονή και μετά τις 10 Οκτωβρίου που θα έχει αναλάβει καθήκοντα η νέα διοίκηση θα υπάρχει συμφωνία για την αποπληρωμή και να εκδίδονται σταδιακά τα τιμολόγια, ώστε να τον πληρώνουν ανάλογα με την ικανότητά τους ανά εποχή να τον πληρώνουν. Υπήρξε συμφωνία σε αυτό. Αλλάζει η διοίκηση, κάνουν την πρώτη συζήτηση με τον ίδιο και μάθαινα ότι ήταν πολύ ευχαριστημένοι και θα συνέχιζαν τη συνεργασία.

Έπειτα από 2-3 συναντήσεις σχετικά με τυπικά ζητήματα, αρχές ή μέσα Νοεμβρίου, του είπαν ότι δεν αναγνωρίζουν όσα έχει ήδη κάνει και θα τον πλήρωναν μόνο για όσα έχουν κάνει. Η νέα διοίκηση αποδέχθηκε ένα ποσό περίπου στα 7.000 από τα 67.000. Τα 60.000 που απομένουν είναι μαζί με ΦΠΑ και είναι εργασίες στο Γεντί Κουλέ και στο ΒΑΚ, που κοστίζουν πολύ παραπάνω, χωρίς υπερβολή 120.000 με 150.000. Τότε απογοητευμένος με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να επιβεβαιώσω πως στήριξε την ομάδα και βοήθησε, καθώς και πως ήμουν μπροστά όταν τον κάλεσε ο Πουρσανίδης. Δεν μπορούσα να το αρνηθώ, πράγματι αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί για μας.

Εμείς δουλεύαμε ως διοίκηση με πολλά προβλήματα. Αναλάβαμε ένα χρέος ενός εκατομμυρίου και το πήγαμε στα 700.000. Εγώ την καινούργια διοίκηση τη βοηθούσα επί μήνες, ήθελα πολύ να έρθουν και να αναλάβουν, όμως δεν μπορώ να αρνηθώ στον άνθρωπο αυτόν τον ιδρώτα του, που τον χρεώνει ίσως το 1/3 απ’ όσο θα έπρεπε. Εξάλλου αυτός έχει σαν υπερασπιστική γραμμή έχει το εξής: ποιος σας έφτιαξε το γήπεδο; Ήταν ακατάλληλο, επιθεώρησε η Super League. Ήταν γήπεδο Football League κι έπρεπε να το αναβαθμίσουμε. Τις πρώτες δύο αγωνιστικές δεν παίξαμε καν στο γήπεδο μας, το ζητήσαμε διότι δεν ήταν έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος. Τι να του πεις αυτού του ανθρώπου, ότι δεν έκανε τίποτα;

Αυτά είναι τα γεγονότα, αυτή είναι η αλήθεια.Ίσως κάποιος που δεν με ξέρει να πάει το μυαλό του σε ύποπτα πράγματα, μίζες και τα λοιπά. Δεν υπάρχει τίποτα απ’ αυτά, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας. Ανθρώπους όμως που στήριξαν την ομάδα πέρυσι δεν μπορείς να τους πετάς. Όλοι ήταν άνθρωποι του Ηρακλείου, δεν ήταν ένα απλό πρότζεκτ για κανέναν από μας, ώστε αν αποτυγχάναμε θα λέγαμε “εντάξει τώρα, φεύγουμε”».

Για το γεγονός πως θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας: «Δεν ξέρω αν θα πάω, δεν έχω υπογράψει κάτι. Μου έχει ζητηθεί να πάω σαν μάρτυρας, δεν έχω αποφασίσει. Η συνείδηση μου λεει να πάω, αλλά πρέπει να αποφασίσω με βάση τη λογική. Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω».

Για τον χρόνο κατάθεσης της αγωγής, μια μέρα μετά την απόφαση για υποβιβασμό του ΟΦΗ: «Δεν το γνωρίζω αυτό, δεν κατέθεσα εγώ την αγωγή. Η πρόταση να μπω σαν μάρτυρας έχει γίνει από τον Νοέμβριο. Είναι ατυχές το ταιμινγκ πράγματι, είναι λάθος».

Για την απουσία αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με τις οφειλές: «Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε τέτοιες λεπτομέρειες με αυτόν τον τρόπο. Είναι μια εταιρία που βοήθησε πολύ,εκανε πολύ καλή τιμή. Χάρη σε αυτά τα έργα μετατράπηκε το γήπεδο σε επιπέδου Super League. Τα θέματα των τιμολογίων προέκυψαν κατόπιν συνεννόησης με την καινούργια διοίκηση. Εγώ δεν ήθελα να δημιουργήσω θέματα στην ΠΑΕ, να στείλω κόσμο στη νέα διοίκηση για να εισπράξει χρήματα, να πέσουν όλοι πάνω τους. Έκρινα πως ήταν σκόπιμο απλά να ενημερώσω τη νέα διοίκηση και να διαπραγματευτούν αυτοί, όπως και έγινε».

ΓΟΥΡΝΙΕΖΑΚΗΣ: «ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΟΦΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΨΕΜΑΤΑ»

Τη δική του άποψη εξέφρασε σχετικά με το ζήτημα και ο πρώην εμπορικός διευθυντής της ΠΑΕ και μέλος του Δ.Σ, Μανόλης Γουρνιεζάκης, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το gazzetta.gr. Αφού ξεκαθάρισε πως η εταιρία δούλεψε και πρέπει να πληρωθεί, ανέφερε πως με e-mail έχει ενημερώσει την ΠΑΕ για την οφειλή, καθώς και ότι δεν μπορεί να αρνηθεί την πραγματικότητα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

«Νομίζω πως υπάρχει ένα λάθος, δεν είμαστε μάρτυρες κατηγορίας. Την περίοδο που ήμασταν διοίκηση έγιναν έργα στα γήπεδα στο ΒΑΚ και στο γήπεδο. Εμείς δεν ήμασταν σε εύρωστη οικονομική περίοδο και προχωρούσαμε βλέποντας τα πράγματα στην πορεία. Στις 27 Σεπτεμβρίου ενημερωσα τη νέα διοίκηση για όλα τα ποσά που έπρεπε να πληρώσει. Εγώ δεν μπορώ να πω ψέματα. Ο κ. Μαλιωτακης δούλεψε, αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω. Δεν μπορώ να ξέρω αν πληρώθηκε, γιατί δεν πληρώθηκε, γιατι προχώρησε με ένδικα μέσα, δεν μπορώ να το ξέρω. Το να βγαίνει μια εικόνα πως είμαστε μάρτυρες κατηγορίας είναι τουλάχιστον ανήθικο. Εγώ δεν έχω καν κληθεί να καταθέσω. Θα αποφασίσω πως θα πράξω, το μόνο που θέλω είναι να είναι η ομάδα καλά».

Τέλος, ο Κων/νος Ζερβάκης δήλωσε:

«Δεν είχα ενημέρωση, πριν λίγο ενημερώθηκα εφ όλης της ύλης. Έγιναν έργα στο γήπεδο από την εταιρία του κ. Μαλλιωτακη. Είναι δύσκολο να καταθέσω κατά του ΟΦΗ, δώσαμε την ψυχή μας και τα λεφτά μας. Είναι χαρά μας να πηγαίνει η ομάδα καλά. Αν καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι με τον κ. Μπουση, τον κ. Σαμαρά ή τον κ. Σαμαρά, πιστεύω θα τα βρουν. Δεν γνωρίζω αν έχουν πληρωθεί ή όχι. Θα συνεννοηθούμε με τη διοίκηση, περιμένουμε τον κ. Μπουση να μας ενημερώσει και θα δούμε τι θα κάνουμε και τι ακριβώς θα καταθέσουμε».