Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Gentikoule: Μια “ασπρόμαυρη πολιτεία” για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα που τρέχει από τον περασμένο Οκτώβρη για ένα project που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. 

Τo project του Μιχάλη Μπούση παίρνει σάρκα και οστά. Με διαδικασίες fast track από τον προηγούμενο Οκτώβρη μέχρι και τον Μάρτη, μέσα σε διάστημα έξι μηνών, το όραμα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ προχωράει με πολύ γρήγορα βήματα και κόντρα στην πορεία της ομάδας. Αυτό το γράφουμε γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται περίτρανα το γεγονός ότι η υλοποίηση του σχεδίου που έχει στο μυαλό της η ιδιοκτησία της ΠΑΕ είναι ανεξάρτητο από την πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το πρώτο στίγμα για το τι θα επακολουθήσει το έδωσε ο ίδιος ο Μιχάλης Μπούσης στην πρώτη συνέντευξη τύπου όπου μίλησε και με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη του ΟΦΗ. Σε αντίθεση με όσα λέγονταν στην ατμόσφαιρα, ο ίδιος κράτησε χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας τα μεγάλα λόγια ωστόσο για πρώτη φορά έκανε λόγο για το project που έχει στο μυαλό του. Μετά από ερώτηση που του έγινε για το αν έχει στο μυαλό του την κατασκευή νέου γηπέδου, εκείνος απάντησε πως “πρώτα θα πρέπει να γεμίζουμε το γήπεδο που ήδη έχουμε και μετά θα μιλήσουμε για τα υπόλοιπα”.

Πάντως η λέξη project είχε μπει ήδη στην καθημερινότητα του ΟΦΗ ενώ από το ρεπορτάζ έβγαινε το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει η ομάδα και ο Μιχάλης Μπούσης για την έκταση στον Σκαφιδάρα και η οποία ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου. Αυτά τα οικόπεδα έκτασης 160 στρεμμάτων που ανήκουν στην δημοτική αρχή – και όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία – “περικυκλώνουν” το “Βαρδινογιάννειο” από δεξιά και αριστερά.

Το επόμενο βήμα σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου μπήκε ως θέμα η έγκριση της αξιοποίησης της έκτασης στον Σκαφιδαρά όπου ο μοναδικός ενδιαφερόμενος είναι ο ΟΦΗ. Το θέμα πέρασε και ψηφίστηκε ομόφωνα στην Λότζια με αποτέλεσμα να ανοίξει πλέον ο δρόμος για την εκπόνηση της μελέτης και ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της.

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα και στο άψε – σβήσε, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας για την παραχώρηση της χρήσης του “Γεντί Κουλέ” και του ΒΑΚ με αποτέλεσμα πλέον ο δρόμος να είναι ορθάνοιχτος για την δημιουργία του μεγάλου ΟΦΗ.

Επί της ουσίας την δημιουργία μιας “ασπρόμαυρης πολιτείας” που θα επεκτείνεται σε έκταση 200 στρεμμάτων.

Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, το “Βαρδινογιάννειο” εκτείνεται σε 40 στρέμματα.

Πέρα από ότι γράφεται δεξιά και αριστερά με αόριστες πληροφορίες, αυτήν την στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει καμία απόφαση για το αν θα κατασκευαστούν 8 ή… 88 γήπεδα. Και ο λόγος είναι πολύ απλός: Αυτό θα προκύψει από την μελέτη που θα εκπονηθεί όπου και βάσει της έκτασης μπορεί να προκύψουν 8, 10, 12 γήπεδα κ.ο.κ.

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ, αυτήν την στιγμή που μιλάμε, έχουν στα χέρια τους τα σχέδια για την πλήρη ανακαίνιση του ΒΑΚ. Το αθλητικό κέντρο του ΟΦΗ αναμένεται να μεταμορφωθεί πλήρως και να μετατραπεί σε ένα πραγματικό “παλάτι”. Θα υπάρξει πλήρης μεταμόρφωση των κτιρίων που βρίσκονται εντός του ΒΑΚ, τόσο το κεντρικό κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των στελεχών του ποδοσφαιρικού τμήματος και τα αποδυτήρια της μεγάλης ομάδας, όσο και εκείνο στο οποίο στεγάζονται οι τρεις “Κ”.

Με την μεταβίβαση του ΒΑΚ για τα επόμενα 99 χρόνια, το “Βαρδινογιάννειο” θα ενοποιηθεί και θα αναπτυχθεί πλήρως σε έκταση 200 στρεμμάτων σε ένα εγχείρημα που θα αποτελεί κάτι το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το προπονητικό κέντρο του Ρέντη έχει έκταση 100 στρεμμάτων, η Παιανία 70 στρέμματα και το Απήλιον 90 ενώ η συνολική έκταση που πρόκειται να κατασκευαστεί ο μεγάλος ΟΦΗ είναι συνολικά 200! Και το σημαντικότερο όλων είναι ότι τόσο η Παιανία, όσο και το Απήλιον δεν ανήκουν στον σύλλογο αλλά σε ιδιώτες ενώ αυτό που πρόκειται να κατασκευαστεί στον Σκαφιδάρα θα αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του ΟΦΗ.

40 στρέμματα είναι το “Βαρδινογιάννειο” και 160 η έκταση που ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook