Ο Αλέξης Κούγιας για την έφεση του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ και γνωστός νομικός, Αλέξης Κούγιας, και μίλησε την υπόθεση του ΟΦΗ, την πρόσθετη παρέμβαση του Απόλλωνα Σμύρνης και την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την πρόσθετη παρέμβαση του Απόλλωνα Σμύρνης και την απόφαση του ΟΦΗ: «Νομικά ο Απόλλων δεν μπορεί να κάνει παρέμβαση γιατί δεν το είχε κάνει την πρώτη φορά στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Εχω νομική ένσταση αν μπορεί σε αυτό το στάδιο στην Επιτροπή Εφέσεων να κάνει παράσταση ως άμεσα θιγόμενος, έχει άμεσο έννομο συμφέρον όμως διαδικαστικά αν δεν κάνεις παρέμβαση στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας δεν μπορείς να κάνεις στο δεύτερο. Το θέμα είναι πως θα αντιληφθούν οι δικαστές το θέμα. Αν το ερμηνεύσουν στενά, γιατί τότε ο κ.Τσάλος είχε έρθει σε συμφωνία με τον κ.Νιώπα να πληρώσει τα έξοδα μετάβασης των ποδοσφαιριστών του Αιγινιακού στην Κρήτη, αυτό συνιστά δωροδοκία. Η κρίση της Επιτροπής Δεοντολογίας λέει πως έγινε αυτό για στοιχηματικούς λόγους, ότι στήθηκε το παιχνίδι και στην ήττα του Αιγινιακού και στα πολλά γκολ. Η υπεράσπιση του ΟΦΗ λέει πως για να χάσει μια ομάδα είναι κάτι που μπορεί να το αποφασίσει μια ομάδα μόνη της και να αποφασίσει τα πόσα γκολ θα δεχθεί. Το ζητούμενο είναι τι θα δεχθεί η δικαιοσύνη, αν στην ήττα και στα γκολ συμμετείχε και ο ΟΦΗ. Αν συμβεί αυτό τότε θα τιμωρηθεί ο ΟΦΗ. Εγώ εκπροσωπώ τον κ.Τσάλο, ο ΟΦΗ τότε είχε μεγάλη διαφορά ως ομάδα με τον Αιγινιακό και πήγαινε τρένο στο πρωτάθλημα, ο λόγος που πλήρωσε ο κ.Τσάλος ήταν γιατί του είπε ο κ.Νιώπας ότι μπορεί να μην κατέβουμε γιατί δεν έχουμε τα χρήματα και η ζημιά του ΟΦΗ που είχε 3000-4000 εισιτήρια στο γήπεδο, θα ήταν της τάξεως των 40.000 ευρώ και προτίμησε να πληρώσει τα μεταφορικά για να γίνει το παιχνίδι».

Για την αναδιάρθρωση: «Δεν υπάρχει καμία ομάδα να θέλει την αναδιάρθρωση, με εξαίρεση τον Αστέρα Τρίπολης που λέει ότι ήταν δική του πρόταση η μείωση των ομάδων. Η αναδιάρθρωση έπεσε στο τραπέζι λόγω της οικονομικής αδυναμίας λόγω των 7 που δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Οι ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ και δεν ψηφίσουν ή ψηφίσουν κατά της αναδιάρθρωσης τότε αυτομάτως τίθεται εκτός της συμφωνίας για το τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά. Οταν ψηφίσαμε την αναδιάρθωση για να έχει νομική ισχύ ψηφίσαμε και την προκήρυξη του 2019-2020 που είναι με 14 ομάδες. Στον ΚΑΠ λέει πως για να ψηφίσεις μια αλλαγή πρέπει να αφορά τη μεθεπόμενη περίοδο, εκτός αν είναι απόφαση από όλους. Ο Υπουργός τις επόμενες μέρες θα καταθέσει την τροπολογία σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες και αν το κάνει τότε τελείωσαν όλα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook