Ήταν μια επανάσταση και όχι (μια ακόμα) αποχώρηση

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο ΟΦΗ είπε το δικό του “όχι” βάζοντας από πάνω την περηφάνια του κόσμου του και όχι τα “δήθεν”.

Ήταν Σάββατο 21 Μαρτίου 2015. Σάββατο πέφτει και φέτος η 21η Μάρτη.

Το πρωί εκείνης της ημέρας ο Νίκος Μαχλάς προαναγγέλλει συνέντευξη τύπου όπου το θέμα της αποτελεί κοινό μυστικό για τον ΟΦΗ και το Ηράκλειο: Ο, τότε, πρόεδρος της ΠΑΕ θα ανακοινώσει την οικειοθελή αποχώρηση του ΟΦΗ από την Σούπερ Λιγκ.

Λίγους μήνες νωρίτερα είχε αποχωρήσει η Νίκη Βόλου ωστόσο η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ότι οι Βολιώτες το έκαναν επειδή δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς ενώ ο ΟΦΗ το επέλεξε.

Δεν ήταν λοιπόν μια ιστορία αποχώρησης του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα ήταν η δική του επανάσταση (έστω και εν μέσω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε). Ο ΟΦΗ με λίγα λόγια τους πέταξε στα μούτρα το πρωτάθλημα τους δίχως να τον ενδιαφέρει η υπόληψη όλων εκείνων που το διαφέντευαν.

Οι στιγμές που ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο εκείνες τις ώρες είναι πολύ δύσκολο να περιγραφούν. Δεν περιγράφονται με λέξεις ή και φωτογραφίες. Είναι χιλιάδες συναισθήματα που περνούν μπροστά από τα μάτια όλων όσων βρέθηκαν στο “Γεντί Κουλέ” εκείνο το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πέντε χρόνια μετά, τα πάντα έχουν αλλάξει. Ο ΟΦΗ πλήρωσε εκείνη του την απόφαση περνώντας τρία “πέτρινα χρόνια” τριγυρίζοντας στις χαμηλές κατηγορίες για να ξαναβρεθεί το 2018 στον φυσικό του χώρο.

Πέντε χρόνια μετά από εκείνη την σημαδιακή μέρα, ο ΟΦΗ είναι εντελώς διαφορετικός με ένα όραμα που πλέον δίνεται απλόχερα στον κόσμο του για το μέλλον του συλλόγου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook