Videos / Οι Ιταλοί γράφουν για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τον ΟΦΗ θυμάται ιταλικό δημοσίευμα που αναφέρεται στην πορεία της Αταλάντα στο κύπελλο κυπελλούχων της σαιζόν 1987 – 1988. Δείτε videos με στιγμιότυπα από τα δύο παιχνίδια.

Η τοπική ιστοσελίδα του Μπέργκαμο ecodibergamo.it κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία της Αταλάντα στο Κύπελλο Κυπελλούχων εκείνης της χρονιάς με τους Ιταλούς να έχουν μια από τις καλύτερες ομάδες της ιστορίας τους φτάνοντας μέχρι τους “4” της διοργάνωσης όπου και αποκλείστηκαν από την Μαλίν του Βελγίου.

Ως κυπελλούχος Ελλάδας, ο ΟΦΗ είχε αγωνιστεί στο κύπελλο κυπελλούχων της περιόδου 1987 – 1988 και στον πρώτο γύρο κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Βίτοσα από την Βουλγαρία. Οι παίκτες του Ευγένιου Γκέραρντ πέρασαν με συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο της αφού ανέτρεψαν το 1-0 του πρώτου αγώνα κερδίζοντας με 3-1 στο κατάμεστο “Γεντί Κουλέ”.

Στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, ο ΟΦΗ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Αταλάντα. Και αναμφίβολα μιλώντας για δύο αναμετρήσεις μεταξύ μιας ομάδας από την Ελλάδα και μιας από την Ιταλία καταλαβαίνουν όλοι ότι επρόκειτο για δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Ως γνωστόν, στο πρώτο παιχνίδι ο ΟΦΗ αγωνίστηκε στην Τούμπα λόγω τιμωρίας της έδρας του κερδίζοντας με 1-0 την Αταλάντα χάρις σε κεφαλιά του Τάκη Περσία.

Ωστόσο στον επαναληπτικό του Μπέργκαμο οι Ιταλοί πήραν τη νίκη – πρόκριση με 2-0 χάρις σε τέρματα των Νικολίνι, Γκαρλίνι. Παρ’ όλα αυτά, οι εμφανίσεις του ΟΦΗ ήταν εξαιρετικές παίζοντας με αντίπαλο μια ομάδα από το Καμπιονάτο που είχε στο ρόστερ της παίκτες όπως ο διεθνής Σουηδός μεσοεπιθετικός Στρόμπεργκ ή ο Ιταλός επιθετικός Ολιβιέρο Γκαρλίνι που είχε πάει στην Αταλάντα από την Ίντερ.

Δείτε στιγμιότυπα από τα δύο παιχνίδια του ΟΦΗ με την Αταλάντα

ΟΦΗ – Αταλάντα 1-0

Αταλάντα – ΟΦΗ 2-0

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook