Η «τριάδα» του κέντρου έβγαλε νικητή τον ΟΦΗ στην Τούμπα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ακόμα και οι αριθμοί του αγώνα της Τούμπας δείχνουν και την τρομερή δουλειά που έκανε συνολικά ο ΟΦΗ με την τριάδα της μεσαίας γραμμής να επηρεάζει το παιχνίδι της ομάδας.

Η παρουσία τριών αμυντικών μέσων του ΟΦΗ (Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Μποντόρ) με τους δύο πρώτους ουσιαστικά να έχουν την δυνατότητα να «βγάλουν» την ομάδα μπροστά αποτέλεσε και το «κλειδί» της αναμέτρησης. Αυτό φανερώνουν οι αριθμοί, αυτό αντιλήφθηκε και η πλειοψηφία όσων παρακολούθησε το παιχνίδι με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο ΟΦΗ για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα έπαιξε δίχως καθαρόαιμο «10αρι» αφού σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε δει τον Αναστόπουλο, να επιλέγει είτε τον Σουμπίνιο χρησιμοποιώντας τον από την αρχή, είτε στην θέση του να τοποθετεί τον Χόρχε Λόπεζ.

Αυτόν τον ρόλο τον είχε στην Τούμπα ο Ματίας Βερόν που δεν είναι επιτελικός χαφ όμως τα προσόντα του και η ποιότητα που διαθέτει, τον μετατρέπουν σε ένα παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά. Και ουσιαστικά με την χρησιμοποίηση του Αργεντινού σε αυτόν τον ρόλο, ο ΟΦΗ κατάφερε να κερδίσει την μεσαία γραμμή.

Η τριάδα του κέντρου είναι και εκείνη που επηρεάζει το αγωνιστικό στυλ του ΟΦΗ αφού από τα δικά τους πόδια περνάει όλο το παιχνίδι της ομάδας Αυτό φαίνεται και μέσα από τους αριθμούς που συγκεντρώσαμε και με τους οποίους φαίνεται η υπεροχή των Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Μποντόρ έναντι των Ίβιτς, Αρίας, Πάμπλο Γκαρσία.

Συνολικά, ο ΟΦΗ «έκλεψε» μπάλες 34 φορές έναντι 24 του ΠΑΟΚ. Οι τρεις του κέντρου έκαναν συνολικά 8 κλεψίματα έναντι μόλις 5 των κεντρικών μέσων των γηπεδούχων. Την ίδια ώρα που ο ΟΦΗ έδειξε το «καθαρό μυαλό» που διέθετε μέσα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας κάνοντας 32 λάθη έναντι 54 του ΠΑΟΚ, δηλαδή 22 λιγότερα από ότι οι παίκτες του Μπόλονι.

Στα παραπάνω στοιχεία δίνουμε βαρύτητα γιατί το ίδιο συνέβη και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη όπου και ο ΟΦΗ κέρδισε με 1-0 ενώ αντιθέτως στην Ξάνθη η προσφορά των κεντρικών χαφ της ομάδας ήταν μηδαμινή.

Και το παραπάνω σχήμα είναι ένα σχήμα που είναι πιθανό να το δούμε σε αρκετά εκτός έδρας παιχνίδια όπου ο ΟΦΗ θα καλείται να αμύνεται περισσότερο από ότι θα επιτίθεται…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook