Μποροβήλος: «Είμαστε υπέρ της αναδιάρθρωσης»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρης Μποροβήλος αναφέρθηκε πως η ομάδα του είναι υπέρ για μείωση των ομάδων στη Superleague, ενώ μίλησε και για το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Για την αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε υπέρ της αναδιάρθρωσης. Είναι μια πάγια θέση από την αρχή, αν και δεν βρισκόμαστε στην καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Μέχρι να ισορροπήσει το πρωτάθλημα και να έχουν μια οικονομική επάρκεια οι ομάδες, θα θέλουμε ένα πρωτάθλημα με 14, και μια Σούπερ Λιγκ 2, με 12 ομάδες. Πιστεύουμε πως μέχρι να διορθωθούν κάποια πράγματα, είναι καλύτερο να μειωθούν οι ομάδες. Αν ζήσουμε στιγμές ευημερίας, θα συνεχιστεί κιόλας. Δεν ξέρω αν γίνει η αναδιάρθρωση τελικά, όμως συζητάμε γι’ αυτό σε άκαιρο χρονικό σημείο. Από τον Σεπτέμβριο έπρεπε να το ξέρουμε αυτό, φτάσαμε στον Απρίλιο και δεν έχει ολοκληρωθεί η νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται».

Για τους ξένους διαιτητές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: «Ο Αστέρας Τρίπολης έχει δώσει μαθήματα σωστής συμπεριφοράς. 12 χρόνια στη Λίγκα δεν διαμαρτυρόμαστε. Όταν δημιουργούνται θέματα που θίγουν την ομάδα μας, αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα τις καταστάσεις. Μιλάμε για τέσσερις αγωνιστικές και δεν είναι μόνο τα παιχνίδια της κορυφής που έχουν σημασία. Δικαιούνται και οι ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους, να έχουν ξένους διαιτητές. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Έλληνα διαιτητή, δεν δημιουργούμε προβλήματα γύρω από την διαιτησία, όμως δεν είναι θέμα καλύτερου ή χειρότερου διαιτητή. Ένας ξένος έρχεται εδώ και κάνει ένα ματς και φεύγει. Στην πορεία, με τους ξένους διαιτητές θα υπάρξουν προβλήματα. Είναι θέμα αποδοχής. Αν κατεβαίνει ένας Έλληνας διαιτητής να σφυρίξει ένα ματς, και έχει ιστορικό με φιλίες, με συμπάθειες, με κουμπαριές κτλπ, τότε ο κόσμος δεν τον δέχεται».
Sdna.gr