Super League: Πρωτάθλημα με «16» μόνο αν οι «7» έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Από τη Λίγκα διευκρίνιζαν ότι αν οι «7» ΠΑΕ δεν έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ και του χρόνομυ, τότε δεν θα ισχύσει το πρωτάθλημα με «16» αλλά με «14» όπως έχει αποφασιστεί…

Μπορεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαιρου, παρουσία εκπροσώπων της Super League, να αποφάσισε να εισηγηθεί πρωτάθλημα με 16 ομάδες για την μεγάλη κατηγορία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (και όχι με 14) αλλά αυτό μόνο σίγουρο δεν είναι ότι θα συμβεί.

Το μπάχαλο λοιπόν, ένα μήνα πριν από φινάλε του πρωταθλήματος συνεχίζεται…

Όπως διευκρίνίζονταν από τη Λίγκα, ανακοίνωση από την ΕΠΟ για την απόφαση – εισήγηση της Επιτροπής, δεν υπάρχει (!), κομβικό στοιχείο για να επιμείνει η Λίγκα σε πρωτάθλημα με 16 ομάδες είναι να παραμείνει σε ισχύ το συμβόλαιο που έχουν οι 7 ομάδες της κατηγορίας με την ΕΡΤ. Δηλαδή, οι Παναθηναϊκος, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία.

Το συμβόλαιο όμως, έχει τον όρο το πρωτάθλημα τη σεζόν 2019-20 να διεξαχθεί με 14 ομάδες και όχι με 16. Αν λοιπόν, από την πλευρά της Πολιτείας δεν γίνει δεκτό το πρωτάθλημα με 16 ομάδες για τη νέα περίοδο με τα λεφτά που έχουν συμφωνηθεί για πρωτάθλημα με 14, τότε αναγκαστικά η μείωση των ομάδων δεν θα γίνει για την περίοδο 2020-21 όπως αποφασίστηκε σήμερα, αλλά για τη σεζόν 2019-20, όπως εξ’ αρχής έχει αποφασιστεί. Ο ορισμός του μπάχαλου δηλαδή…

Οι εκπρόσωποι της Λίγκας μάλιστα, δηλώνουν ότι θα (ξανά) συναντηθούν την Πέμπτη (3/4) με τον υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος όμως, δεν θα βρίσκεται στην Αθήνα αλλά στην Πάτρα (!). Και όλα αυτά ενώ την Παρασκευή (5/4) έληγε η προθεσμία που έχει δοθεί στην ΕΠΟ για να εκφράσει τις αντιρρήσεις της για το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε παράταση και η προθεσμία λήγει στις 10/4.

sdna.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook