Θέμα: Στο ΟΑΚΑ παίζονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η αναδιάρθρωση είναι οριστική και το Gentikoule αναλύει τα σενάρια που αφορούν τον ΟΦΗ με ματς – καταλύτη αυτό που έρχεται κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αρχικά παίρνουμε ως δεδομένα την βαθμολογία και το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών:

Λάρισα 30 βαθμοί
ΠΑΟΚ (εντός)
ΑΕΚ (εκτός)
ΟΣΦΠ (εντός)

Ξάνθη 29 βαθμοί
ΟΣΦΠ (εκτός)
Απόλλων (εντός)
Άρης (εκτός)

Αστέρας Τρίπολης 28 βαθμοί
ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός)
ΟΦΗ (εκτός)
Πανιώνιος (εντός)

ΠΑΣ Γιάννινα 26 βαθμοί
Αστέρας Τρίπολης (εντός)
Πανιώνιος (εκτός)
ΠΑΟΚ (εντός)

ΟΦΗ 25 βαθμοί
ΠΑΟ (εκτός)
Αστέρας Τρίπολης (εντός)
Ατρόμητος (εκτός)

Πάμε τώρα να δούμε όλα τα σενάρια που προέκυψαν μετά την σημερινή απόφαση από την οποία προκύπτει πως η αναδιάρθρωση είναι γεγονός. Από το παραπάνω πρόγραμμα των ομάδων που κυνηγάει ο ΟΦΗ, αποτυπώνεται πλήρως ο μεγάλος στόχος που βάζει στα τρία τελευταία παιχνίδια: Να πετύχει δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης.

Και αν τα παιχνίδια του “Γεντί Κουλέ” έχουν την δική τους σημασία για τον ΟΦΗ, πλέον ο μεγάλος στόχος είναι εκείνος που μπαίνει και αφορά αυτό με τον Παναθηναϊκό. Εφόσον ο ΟΦΗ καταφέρει να πάει στο Ολυμπιακό Στάδιο και να κερδίσει τον Παναθηναϊκό τότε, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα Γιάννενα, αποκτά σημαντικές πιθανότητες όχι μόνο για να περάσει τον ΠΑΣ για την θέση του μπαράζ αλλά και να φτάσει στην απευθείας παραμονή.

Πως θα γίνει αυτό; Αναλύσαμε χθες γιατί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι αυτό της χρονιάς για τον ΟΦΗ. Μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη ανάμεσα στον Αστέρα και τον Λεβαδειακό, ο ΟΦΗ με νίκη – ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στα Γιάννενα – θα φτάσει στους 28 βαθμούς. Οπότε δεν τον ενδιαφέρει καθόλου το τι πρόκειται να συμβεί στην Ήπειρο αφού είναι δεδομένο πως θα πιάσει έναν εκ των δύο. Βέβαια, για να τα λέμε όλα, το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορεί να “κάτσει” στον ΟΦΗ θα είναι η ισοπαλία.

Όμως επαναλαμβάνουμε ότι όλα εξαρτώνται από τον ΟΦΗ και το τι θα κάνει εκείνος μέσα στο ΟΑΚΑ και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι “όλα τα λεφτά” για τον ΟΦΗ αφού εφόσον τα καταφέρει τότε θα διεκδικήσει την απευθείας παραμονή με μεγάλες πιθανότητες και ενώ υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες, αυτός δεν έμπαινε καν ως στόχο! Όμως η ισοπαλία στην Τρίπολη του δίνει το δικαίωμα, εφόσον εκείνος καταφέρει να κάνει το χρέος του, να πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει στην απευθείας παραμονή στην Σούπερ Λιγκ.

Συνολικά τώρα, όπως θα δείτε και παραπάνω, εκείνη που πλέον αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι η Λάρισα που έχει 30 βαθμούς. Και ο λόγος είναι ότι η ομάδα του Φέστα θα αντιμετωπίσει, κατά σειρά, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Θεωρητικά, πάντα, μπορεί να μην πάρει ούτε έναν βαθμό σε αυτά τα τρία παιχνίδια. Ακόμα ένα στοιχείο για την σπουδαιότητα του αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Όπως αντιλαμβάνεστε όλα επιστρέφουν ξανά και ξανά στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Σε ένα 90λεπτο παίζονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς.