Θέμα: Δύο νίκες σε 18 χρόνια – πέντε νίκες σε πέντε χρόνια!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ έχει πάρει τον “αέρα” του Παναθηναϊκού και το Gentikoule αναλύει πως άλλαξαν οι εποχές στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Κάποτε στο μακρινό παρελθόν, ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να “σταυρώσει” νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μέσα – έξω, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που κέρδιζε (ή τουλάχιστον δεν έχανε) τον ΟΦΗ.

Cash Out*, Κλείσε το στοίχημά σου από όλες τις συσκευές όποτε εσύ θέλεις.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Είναι χαρακτηριστικό το στατιστικό στοιχείο που παραθέτει το Gentikoule: Μέσα σε 18 χρόνια, από το 1996 μέχρι το 2014, ο ΟΦΗ είχε καταφέρει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό μόλις δύο φορές. Η μια ήταν στις 26 Μαΐου 1996 όταν επικρατούσε στο παιχνίδι του “Γεντί Κουλέ” με 2-1 και η άλλη στις 6 Απριλίου 2008 όταν τον διέλυσε στο Παγκρήτιο Στάδιο με 4-1.

Αυτές οι δύο φορές ήταν οι μοναδικές στις οποίες χαμογέλασε ο ΟΦΗ μέσα σε χρονικό διάστημα 18 ολόκληρων χρόνων.

Ωστόσο από το 2014 και μετά, όταν και ο ΟΦΗ πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, έξι χρόνια μετά το εμφατικό 4-1, σαν να γύρισε ο διακόπτης. Πήρε το πάνω χέρι στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τον ημιτελικό του “Γεντί Κουλέ” τον Μάρτιο του 2014 όταν και είχε επικρατήσει 1-0 με γκολ του Παπάζογλου, ακολούθησαν έξι παιχνίδια από τα οποία τα τέσσερα τα κέρδισε ο ΟΦΗ!

Συνολικά ο ΟΦΗ μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) ενώ μετά την χθεσινή του επικράτηση έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ. Ο ΟΦΗ κέρδισε τον Παναθηναϊκό και τις δύο φορές μέσα στην σεζόν, για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια!

Τελευταία φορά που αυτό συνέβη ήταν την περίοδο 1987 – 1988 με τον ΟΦΗ να κερδίζει το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με 5-2 ενώ στον δεύτερο γύρο είχε επικρατήσει με 2-1.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook