Μιχαλόπουλος: “Ο πρόεδρος κατάλαβε ότι θα ήταν οδυνηρά τα αποτελέσματα για τον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Λίγα λεπτά μετά την δικαίωση του ΟΦΗ, ο Χρήστος Μιχαλόπουλος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 όπου τόνισε την μεγάλη σημασία των σημερινών εξελίξεων ενώ κάλεσε τους αδερφούς Βατσινά να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ώστε να βρεθεί λύση.

Ο εκ των νομικών της ΠΑΕ ΟΦΗ και ο άνθρωπος που μαζί με τον Απόστολη Σφακιανάκη χάραξαν την υπερασπιστική γραμμή της ομάδας στο Πρωτοδικείο είπε αρχικά για την σημερινή απόφαση «είναι πραγματικά μια επιτυχία και το λέω αυτό γιατί αν ήταν αρνητική η έκβαση της υπόθεσης τότε θα ήταν οδυνηρά τα αποτελέσματα. Εγώ στην τοποθέτηση μου είπα στον πρόεδρο ότι «κύριε πρόεδρε σήμερα στα χέρια σας κρατάτε το μέλλον της ΠΑΕ ΟΦΗ». Αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι αν η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν λάβει το συγκεκριμένο πόσο τότε θα υποστεί μια τέτοια ζημιά που θα είναι πολύ μεγάλη. Παράλληλα, αποδείξαμε ότι η πλευρά Βατσινά δεν θα χάσει τα χρήματα της. Και κάτι άλλο πιο σημαντικό: Εμείς δεν προσπαθήσαμε να αποφύγουμε να καταβάλουμε τα χρήματα στον κύριο Βατσινά. Η πρόταση μας είναι γνωστή και μέχρι τα τέλη της περιόδου θα έπαιρνε τις 300.000 χιλιάδες ευρώ».

Παράλληλα κάλεσε τους πρώην μεγαλομετόχους ώστε να βρεθεί μια λύση και να αποτελέσει παρελθόν αυτή η ιστορία: «Ακόμα και τώρα απευθύνω έκκληση στους αδερφούς Βατσινά ώστε να καθίσουμε και να βρούμε μια λύση μέσα από την οποία θα πάρουν τα χρήματα τους. Απευθύνω χείρα φιλίας στους αδερφούς Βατσινά τώρα που η ΠΑΕ ΟΦΗ βγήκε αλώβητη από αυτήν την ιστορία».

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Μιχαλόπουλος στον Athletic Radio 104,2

Για την εντολή κατάσχεσης: «Ο κύριος Μανώλης Βατσινάς έκανε και πέτυχε κατάσχεση χρημάτων που βάσει του συμφωνητικού πρέπει να τα πάρει από το 2012 και μετά. Ο πρόεδρος τα άκουσε αυτά και συνεκτίμησε ότι αν η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν εισπράξει αυτά τα χρήματα θα είχε υποστεί μεγαλύτερη ζημιά».

Για την υπόθεση που απασχολεί τον ΟΦΗ: «Η κύρια υπόθεση θα δικαστεί στις 18 Νοεμβρίου οπότε και θα εκδικαστεί η κύρια υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία, οι αδερφοί Βατσινά δεν μπορούν να προβούν σε καμία ενέργεια εις βάρος του ΟΦΗ. Όμως, σίγουρα ο ΟΦΗ περνάει αλώβητος μέσα από τις συμπληγάδες αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση. Η πόρτα μας και οι καρδιές μας είναι ανοικτές στους πρώην μεγαλομετόχους ώστε να βρούμε την λύση. Στον ΟΦΗ δεν περισσεύει κανένας. Για αυτόν τον λόγο κερδίσαμε θεούς και δαίμονες. Καλούμε τους κυρίους Βατσινά στο τραπέζι του διαλόγου ώστε να βρούμε την λύση. Η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν είναι μια άδεια φανέλα αλλά ψυχές για τις οποίες αγωνιζόμαστε».

Για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι ένα πολυμετοχικό σωματείο και κατά συνέπεια τα έσοδα είναι συγκεκριμένα. Θα πρέπει να υπάρχει μια οικονομική ισορροπία και μόνη λύση είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αν θέλει ο ΟΦΗ να «προκόψει» τότε θα πρέπει να υπάρξει μια τάξη στα οικονομικά του και θα πρέπει να γίνει μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook