Μαχλάς: «Πάνω από όλα το συμφέρον του ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Μαχλάς μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την στάση του ΟΦΗ στην συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ αναλύοντας τους λόγους που πήρε την απόφαση να πει «όχι».

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ τόνισε μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 ότι η ομάδα ήταν θετική στην απόφαση για αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ με την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα παραμείνουν μόνιμα 18 ομάδες.

«Δεν είναι ανατροπή αυτής της υπόθεσης. Θέλαμε όλοι να γίνει ένα πρωτάθλημα 18 ομάδων όμως με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Συζητώντας όλες αυτές τις ώρες, βρήκαμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Όσον αφορά τον ΟΦΗ, είπαμε όχι γιατί αλλάζει ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν. Φέτος, μπορεί να γινόταν πρωτάθλημα με 18 ομάδες και θα υποβιβάζονταν 3 ομάδες όμως του χρόνου θα έπεφταν πέντε. Εγώ δεν δέχομαι να κάνει η ομάδα μου εξυπηρέτηση και ενώ μειώνονται τα χρήματα από τα τηλεοπτικά όπως και να παίζουμε ανά δύο ημέρες. Όμως, δεν δέχομαι του χρόνου να πέφτουν 5 ομάδες γιατί είναι άδικο να συμβεί αυτό. Όχι, ότι φοβόμαστε αλλά τώρα δεν δέχομαι να εξυπηρετηθούν κάποιες άλλες ομάδες εις βάρος της δικής μας. Αυτό το είπα και μπροστά στον φίλο μου τον Κώστα τον Πηλαδάκη. Μάλιστα, ήμουν ο πρώτος που είπα όχι» αιτιολόγησε την απόφαση του ο Νίκος Μαχλάς που συνέχισε λέγοντας για το θέμα της αντικατάστασης των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας «δεν είμαι σίγουρος και δεν θέλω να κάνω καμία εικασία. Όμως αυτό που μας εξήγησε ο νομικός σύμβουλος της Σούπερ Λιγκ είναι ότι βάσει ΚΑΠ ανεβαίνουν οι ομάδες που αγωνίζονται στην Football League. Kαλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση το Σάββατο και από εκεί και πέρα αν δεν βρεθεί λύση, η ΕΠΟ είναι εκείνη που θα βγάλει την οριστική απόφαση».

Όσον αφορά τις κατηγορίες του Κώστα Πηλαδάκη, ο Νίκος Μαχλάς απάντησε «κωλοτούμπες δεν ήμασταν ποτέ, ούτε σαν ομάδα – ούτε σαν άνθρωποι. Αυτό που προς το παρόν δεν αλλάζει κανένας είναι η απόφαση του ΚΑΠ που αναφέρει ότι στις θέσεις των ομάδων που υποβιβάστηκαν θα μπουν αυτές που αγωνίζονται στις χαμηλότερες κατηγορίες. Εμείς σαν ΟΦΗ, πέσαμε – «φάγαμε τα μούτρα μας» και επιστρέψαμε μετά από δύο χρόνια. Με το χέρι στην καρδιά, ήθελα την Λάρισα στην Σούπερ Λιγκ όμως να αγωνιστεί νομότυπα και όπως πρέπει να γίνει».

Σχετικά με την υπόθεση Σουλεάπ, ο Νίκος Μαχλάς πρόσθεσε «ίσως να είμαι και γκαντέμης που ζω αυτές τις καταστάσεις όμως μάθαμε και επιβιώνουμε. Γεννιόμαστε από τις στάχτες μας και ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Δεν θέλω ούτε να ακούσω ξανά το όνομα Σουλεάπ γιατί έκανε και κάποια άλλα άκομψα πράγματα».

Παράλληλα, απηύθυνε ακόμα μια έκκληση στους αδερφούς Βατσινά ώστε να βρεθεί μια λύση… «Από αυτήν την κατάσταση δεν κερδίζει κανένας. Από την ερχόμενη Δευτέρα πρέπει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον πρώην μεγαλομέτοχο ώστε μέσα από τον διάλογο να βρούμε την λύση. Αυτή είναι η θέση μου και συνεχίζω να κάνω έκκληση παρόλο που μας δικαίωσε το δικαστήριο και ακόμα εμμένω σε αυτήν την θέση. Πρέπει να βρεθεί η λύση ώστε να πάρουν και αυτοί οι άνθρωποι τα χρήματα τους και αν δεν βρεθεί λύση, τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχει η ομάδα. Όπως έχω πει και το λέω ξανά, από πίσω μας δεν έχουμε κανένα μεγιστάνα και χρειάζεται η συνδρομή όλων ώστε να χτίσουμε το οικοδόμημα που λέγεται ΟΦΗ».

Τέλος, εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες των παικτών της ομάδας και είπε πως «αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσει ο κόσμος το γήπεδο. Παρακαλώ τον φίλαθλο κόσμο να δείξει την ίδια ατμόσφαιρα που έδειξε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη ώστε να μην δώσουμε δικαίωμα σε αυτούς που θέλουν να κάνουν κακό. Η ομάδα έδειξε ότι διαθέτει ποιότητα και μέσα στο γήπεδο μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, όμως ξέρω ότι αυτοί οι παίκτες δίνουν και την ψυχή τους».