Αποκάλυψη Βέρα για πρόβλημα με το δίπλωμα του: “Ίσως πάω στην Ελβετία για συνέντευξη στην ΟΥΕΦΑ”!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στην αποκάλυψη ενός σοβαρού κωλύματος αναφορικά με την θέση του στον πάγκο του ΟΦΗ, που έχει σχέση με το δίπλαμα προπονητικής, προχώρησε ο Χάιμε Βέρα μιλώντας σε ιστοσελίδα της πατρίδας του.

Ο Χάιμε Βέρα μιλώντας στην ιστοσελίδα “latercera.com” αποκάλυψε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το δίπλωμα προπονητή που ενδεχομένως και να του δημιουργήσει πρόβλημα στην παρουσία του στον πάγκο του ΟΦΗ επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Athletic Radio 104,2 και του Νίκου Μαρκάκη που αποκάλυψε στην εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” το εμπόδιο που έχει παρουσιαστεί.

Ο Χιλιανός τεχνικός ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για αυτό το κώλυμα που υπάρχει υπογραμμίζοντας ότι: “Έχω συμβόλαιο για δύο χρόνια ακόμα αλλά έχω πρόβλημα με την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος μου. Η ΟΥΕΦΑ μου ζητάει πολλά στοιχεία για να… αποδείξω ότι είμαι προπονητής. Για να είμαι σε θέση να προπονήσω μια ομάδα θα πρέπει να έχω προϋπηρεσία πέντε χρόνων σε ομάδα πρώτης κατηγορίας. Τα πλαίσια με τους ξένους προπονητές, εκτός Ευρώπης, είναι πολύ αυστηρά. Πρέπει να συγκεντρώσω πληροφορίες γύρω από αυτήν την υπόθεση και πιθανότατα θα πάω στην Ελβετία για μια συνέντευξη γιατί πρέπει να αποδείξω ότι είμαι προπονητής Α’ κατηγορίας με την ανάλογη προϋπηρεσία αλλά και με την θητεία μου στην Εθνική ομάδα. Είναι ακόμα ένα πρόβλημα με το οποίο πρέπει να “παλέψω”.

Παρ’ όλα αυτά, ο Χάιμε Βέρα εκφράζει την επιθυμία του να συνεχίσει στον πάγκο του ΟΦΗ λέγοντας ότι “δεν νιώθω ότι θέλω να γυρίσω πίσω, στην Χιλή. Θέλω να μείνω εδώ και εύχομαι να γίνει αυτό για πολύ καιρό. Το club προετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν και την προετοιμασία με πολλά ταξίδια και αρκετά παιχνίδια προετοιμασίας. Έχουμε κίνητρο και είμαστε χαρούμενοι. Είμαστε χαρούμενοι για την δουλειά που κάνουμε όπως και το γεγονός ότι ευχαριστιόμαστε που ζούμε σε μια πολύ όμορφη χώρα με μεγάλη ιστορία”. “Ακούγεσαι χαρούμενος” ρωτάει η ιστοσελίδα τον Χάιμε Βέρα με τον ίδιο να απαντάει: “Αυτό συμβαίνει όταν νιώθεις ωραία εκεί που βρίσκεσαι. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες ανάπτυξης. Είχα όνειρο να βγω εκτός Χιλής και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος. Δουλέψαμε μαζί με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και αυτό ήταν κάτι απολύτως θετικό”.

Για το αν δοκιμάστηκε η φήμη του, ο Χάιμε Βέρα απάντησε: “Ευτυχώς είχα ένα καλό παρελθόν εδώ. Υπήρχαν καλές αναμνήσεις από εμένα ως ποδοσφαιριστής αλλά τώρα επέστρεψα από μια άλλη θέση. Έπρεπε να σώσουμε την ομάδα. Αν δεν το πετυχαίναμε, θα κατηγορούσαν το τεχνικό τιμ αν και δεν ήμασταν από την αρχή στην ομάδα. Όμως πήρα το ρίσκο, η δουλειά μας εδώ αναγνωρίζεται και ίσως στην Χιλή δεν το έχουν μάθει αυτό”.

Αναφορικά με το μέλλον του ΟΦΗ ο Χάιμε Βέρα τόνισε ότι: “Θέλω να μείνω γιατί έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και προερχόμαστε από μια θετική σεζόν. Πήραμε πολύ καλά αποτελέσματα από την ώρα που φτάσαμε. Η ομάδα άλλαξε. Οι καρποί της δουλειάς μας απέδωσαν και αναγνωρίστηκαν. Τώρα θέλουμε να παλέψουμε για να πάμε ψηλότερα. Πρέπει να κάνουμε μια πολύ καλή προετοιμασία και σωστές επιλογές”.

Για την επίτευξη του στόχου της παραμονής παρότι υπήρχαν οκτώ αγώνες χωρίς νίκη στο ξεκίνημα της χρονιάς: “Η αρχή ήταν λίγο μπερδεμένη και μας κόστισε. Όταν ήρθαμε, βρήκαμε μια απογοητευμένη ομάδα που ήταν κακή από πολλές πλευρές. Καταφέραμε να την διορθώσουμε και μπορεί να μην σωθήκαμε αμέσως αλλά το πετύχαμε στο τέλος. Αυτό μας αφήνει ικανοποιημένους και μας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για το μέλλον”.

Όσο για το ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε: “Η γλώσσα ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο. Μιλάω Ελληνικά αλλά όχι τόσο καλά και δεν είναι αρκετά για να συννενοηθούμε. Στην ομάδα υπήρχαν παίκτες από την Σουηδία, την Γαλλία, την Ολλανδία, Πορτογαλία, Βραζιλία και Αργεντινή. Έπρεπε να μιλάμε λίγο απ’ όλα. Λίγα ισπανικά, λίγα αγγλικά και λίγα ελληνικά. Ήταν ένα σημαντικό θέμα και έπρεπε να κάνουμε την ομάδα να καταλαβαίνει την ιδέα μας. Έτσι όταν ήρθαμε στην ομάδα, αλλάξαμε το σύστημα και την μεθοδολογία που ακολουθούσαμε αρχικά. Υπήρχαν παίκτης που δεν ήταν προετοιμαστεί σωστά για να καταλάβουν τον ρυθμό. Αυτό μας κόστισε για να βρούμε ένα ριθμό. Όμως όλα άλλαξαν και στο τέλος κερδίσαμε παιχνίδια που αρχικά φαίνονταν αδύνατο να το κάνουμε”.

Τέλος ο Χάιμε Βέρα στέκεται ακόμα και στην δική του βελτίωση λέγοντας ότι “ωρίμασα ως επαγγελματίας. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση στην οποία έπρεπε να ανταποκριθώ. Στην τελευταία συνάντηση μου με τους παίκτες του ΟΦΗ τους είπα πως βελτίωσα την χρήση της γλώσσα μου και τους ζήτησα να θυμηθούν την πρώτη φορά που μιλήσαμε όταν με λίγες λέξεις τους είπα τι χρειαζόμαστε και τι νοοτροπία πρέπει να δείξουμε. Το θυμόντουσαν όλοι. Έπρεπε να ξεκινήσω με μια απλή γλώσσα για να κάνω κατανοητό τον εαυτό μου. Τα παιδιά κατάλαβαν την ιδέα και ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Αυτό κρατάω μέσα από την σκληρή δουλειά. Αυτό είναι που γεμίζει το πνεύμα σου και πραγματικά είμαι πολύ ανυπόμονος για το μέλλον”.