Γιάννης Σαμαράς: Ο “μπαμπάς” των αποδυτήριων, ο άνθρωπος με την μεγάλη ηρεμία

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ έχει μπροστά του ένα γεμάτο καλοκαίρι και πάρα πολύ δουλειά. Το Gentikoule αναλύει.

Ο Γιάννης Σαμαράς ήταν εκείνος που επέλεξε σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα  τους νέους προπονητές και τις μεταγραφές. Όσοι τον ξέρουν λένε ότι πέρασε πολλά βράδια άυπνος, στο μυαλό του ήταν πάντα πως θα μπορέσει να αλλάξει μέσα από προσεκτικές κινήσεις την εικόνα και την πορεία της ομάδας.

Στην δικαιοδοσία του δεν ήταν μόνο οι μεταγραφές. Ο Γιάννης Σαμαράς ήταν ο «μπαμπάς» των αποδυτηρίων, ο άνθρωπος που ήταν πάντα δίπλα στους παίκτες και στο τεχνικό επιτελείο. Η παρουσία του, μαζί με τον Γιώργο Σαμαρά και τον Ηλία Πουρσανίδη ήταν καταλύτης.

Στην παρουσίαση Μπούση τον περασμένο Οκτώβριο είχε  πει χαρακτηριστικά: «Ο ΟΦΗ θα σωθεί και θα το κάνει με τον σωστό τρόπο. Δύσκολα, δύσκολα. Αλλά θα αλλάξει η νοοτροπία. Δεν κερδίσαμε την μια Κυριακή πάμε για την άλλη. Θα μιλάμε πλέον μόνο για ποδόσφαιρο».

Η ηρεμία του σαν χαρακτήρας πέρασε και στα αποδυτήρια και αυτό ήταν ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που κράτησε όρθιο τον ΟΦΗ στα δύσκολα.

Σε ότι αφορά τις επιλογές του στις μεταγραφές οι περισσότερες δικαιώθηκαν. Αν εξαιρέσει κανείς τον Πέρσον που για διάφορους λόγους έμεινε εκτός κλίματος οι υπόλοιποι λίγο, πολύ βοήθησαν την προσπάθεια κι αν δεν υπήρχαν και οι τραυματισμοί το ποσοστό της ευστοχίας θα ήταν πολύ κοντά στο απόλυτο.

Από τον Ναμπί που έγινε ο ήρωας του μπαράζ, τον Βαζ που ξεκίνησε με την χαμένη ευκαιρία κόντρα στην Λαμία αλλά σκόραρε τρείς φορές στην συνέχεια και βοήθησε σε κρίσιμα ματς(με ΠΑΣ Γιάννινα), τον Γιακουμάκη που πέτυχε και αυτός κρίσιμα γκολ(με Λεβαδειακό, ΑΕΚ, Πλατανιά), τον Μπράουν που ξεκίνησε μουδιασμένα αλλά ανέβηκε πολύ στο φινάλε, τον Γιαννούλη που ήταν η αποκάλυψη του β’ γύρου και τον Σακόρ που λόγω τραυματισμών δεν έδειξε αυτά που μπορούσε αλλά είναι παίκτης με προοπτική. Η παραμονή του ΟΦΗ ήταν μια δικαίωση πάνω απ’ όλα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Τα δύσκολα όμως για τον Γιάννη Σαμαρά ξεκινούν τώρα.

Αυτή την φορά ο σχεδιασμός ξεκινάει από νωρίς με την πίεση του χρόνου να είναι μικρότερη και τα περιθώρια μεγαλύτερα. Για την ακρίβεια ο σχεδιασμός του ΟΦΗ ξεκίνησε πριν από τα μπαράζ με plan A και  plan B ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης της παραμονής. Ουσιαστικά τώρα μπαίνει σε εφαρμογή το πρώτο πλάνο και το έργο του ποδοσφαιρικού διευθυντή του ΟΦΗ θα είναι πιο δύσκολο γιατί έχει να διαχειριστεί πολλές αλλαγές.

Στόχος είναι να μπει ο πήχυς ψηλότερα, να μην ξαναπεράσει ο ΟΦΗ στις στιγμές που βίωσε φέτος. Ο Γιάννης Σαμαράς είναι από εκείνους που δεν θα κάνουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι γιατί έχει πολύ δουλειά μπροστά του για να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα. Τα πρώτα δείγματα γραφής αναμένεται να τα δούμε πολύ σύντομα…