Καμία ανησυχία για τον Φερέιρα – τι παίζει με το περίφημο 50%

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η υπόθεση απόκτησης του Βραζιλιάνου έχει πάρει τον δρόμο της και θα κλείσει σύντομα. Το Gentikoule έχει το ρεπορτάζ.

Το θέμα της απόκτησης του Φερέιρα έχει εξελιχθεί σε σήριαλ και δίχως να έχει συμμετοχή σε αυτό, ο ΟΦΗ ή ο ποδοσφαιριστής. Προφανώς και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος ήρθε στο Ηράκλειο τον περασμένο Γενάρη και φρόντισε, με τις εμφανίσεις του, να κάνει “γκελ” αποκτώντας μεγάλη δημοσιότητα.

Έτσι στο παιχνίδι μπήκαν και τα ΜΜΕ – δίχως να υπάρχει ωστόσο κάποιος σοβαρός λόγος. Εδώ και δύο μήνες, από όταν εμφανίστηκαν τα δημοσιεύματα, είχαμε γράψει πως ο Φερέιρα θα παραμείνει στο Ηράκλειο και τα επόμενα χρόνια και αυτό ισχύει. Ακόμα και μετά τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του, αυτό που πηγάζει από το ρεπορτάζ είναι πως δεν τίθεται καμία ανησυχία για το μέλλον του 21χρονου μεσοεπιθετικού και πως πλέον είναι τυπικό το θέμα της απόκτησης του.

Το “περίφημο” 50%

Εδώ χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Θέμα συνιδιοκτησίας με την Κουρίκο για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Βραζιλιάνου δεν τίθεται. Και επειδή ο κόσμος έχει απορία για το “50%” οφείλουμε να πούμε πως αυτή είναι μια ξεκάθαρη τακτική όλων των ομάδων της Λατινικής Αμερικής σε μια προσπάθεια να “προστατεύσουν” τους παίκτες τους από την “λαίλαπα” των συλλόγων της Ευρώπης. Συν τοις άλλοις, στις περισσότερες περιπτώσεις ποσοστό έχουν προσωπικά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές – κάτι που βέβαια δεν συνηθίζεται στην Ευρώπη – και το ίδιο συμβαίνει στην περίπτωση του Φερέιρα. Ο Βραζιλιάνος προσωπικά έχει ποσοστό δικό του το οποίο αυτομάτως θα μεταβιβαστεί στον ΟΦΗ μόλις ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην ομάδα.

Όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου και η υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και φαίνεται πως είναι τυπική.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook