Αυγενάκης: “Ο Μπούσης είναι καθαρός άνθρωπος και με πλάνο για τον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

O Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε στο στούντιο του Athletic Radio 104,2 μιλώντας μόνο για μπάλα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης στον Athletic Radio 104,2

Για τον αθλητισμό στην Κρήτη και τον ΟΦΗ: “Ποτέ δεν έκρυψα την αγάπη μου. Είμαι ΟΦΗ τον αγαπώ τον ΟΦΗ και δεν θα το έκρυβα ποτέ. Κάθε άνθρωπος είναι οπαδός μιας ομάδας. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να κρυβόμαστε και να ντρεπόμαστε. Ο ΟΦΗ έχει μια μεγάλη ιστορία. Έχουμε στο Ηράκλειο πολύ σημαντικές και ιστορικές ομάδες, όπως οι Εργοτέλης, Ηρόδοτος και άλλες ομάδες που έχουν κάνει πορεία μαγική. M’αρέσει το ποδόσφαιρο και τρελαίνομαι να βλέπω ανθρώπους που στον ελεύθερο τους χρόνο να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο και στον τόπο μας. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους ανθρώπους της τοπικής περιοχής μας που προσφέρουν στον αθλητισμό έχοντας πάντα ψηλά το Κρητικό ποδόσφαιρο και δεν κοιτάνε μόνο να κερδίζουν αλλά κοιτάνε πάντα στο να πηγαίνει μπροστά ο τόπος και ο αθλητισμός”.

Για τα ματς με τον Πλατανιά: “Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Πως ήρθε το σκορ το ξέρουμε πολύ καλά. Εκεί κρύβεται η μαγεία του ποδοσφαίρου σε αυτά που ζήσαμε εκείνα τα λεπτά στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο μπορεί να σου βγάλει πάθος αγωνία τα… γαλλικά και δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το δίωρο του αγώνα το ποδόσφαιρο είναι το πριν την σέντρα και μετά το τέλος της αναμέτρησης, όταν κάνεις τον απολογισμό της αναμέτρησης”.

Για το ποδόσφαιρο: “Όταν είχα πάει πρώτη φορά στο Γεντί Κουλέ με τον πατέρα μου με δασκάλευε λέγοντας μου θα δεις πράγματα που θα σου φανούν παράξενα. Το ίδιο πράγμα προσπάθησα να κάνω στον γιο μου αλλά αυτός ήταν πιο παθιασμένος. Μάλιστα παίζει και ποδόσφαιρο. Μου αρέσει που περνάμε μαζί λίγο χρόνο μαζί και βλέπουμε ποδόσφαιρο”.

Για την οπαδική βία: “Δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι γενικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η πολιτεία. Η παιδεία με την ευρεία έννοια που πρέπει να δημιουργείται σε κάθε άνθρωπο. Είναι η πρόληψη και η καταστολή. Εμείς μιλάμε για την καταστολή πως να σταματήσουμε τους χούλιγκαν που χαλάνε την γιορτή του ποδοσφαίρου. Δεν είναι μόνο αυτό. Εγώ ξεκινάω από την αρχή πως όλη η κοινωνία μπορεί να βοηθήσει και να δημιουργήσει ανθρώπους έτοιμους. Είναι δουλειά της πολιτείας και των πολιτικών από την μια και από την άλλη των πολιτικών αφού πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά τους, τους εαυτούς τους”.

Για το αν έχει ευνοηθεί προσωπικά σε ψήφους λόγω ΟΦΗ: “Καταρχήν να πω ότι έχω εισπράξει την ζεστασιά την στήριξη πολλών οπαδών της ομάδας μας. Τους ευχαριστώ για την στήριξη και να είναι σίγουροι πως δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ και κανένα. Το λέω και για τώρα που ίσως με ξανά ψηφίσουν, θα υπηρετήσω με την ίδια αντικειμενικότητα και εντιμότητα τον τόπο μας. Σίγουρα δεν θα ξεχάσω την σχέση ΟΦΗ – ΠΑΟΚ που είναι μεγάλη. Μάλιστα θα πω και μια ιστορία αφού με μια μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ έλεγαν πως ο κ. Μητσοτάκης τα έχει βάλει με τον ΠΑΟΚ. Μιλάω λοιπόν με τον Ζαγοράκη και του ζητάω να κάνω μια συνάντηση με τους φίλους του ΠΑΟΚ. Μου λέει δύσκολο, αφού η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη. Εγώ επέμεινα και τελικά την κάναμε. Βρεθήκαμε λοιπόν και τους είδα αρκετά τσιτωμένους και  αγριεμένος. Θα σας μιλήσω με την γλώσσα του φιλάθλου του ΟΦΗ προς αυτών του ΠΑΟΚ ανέφερα στην αρχή και έτσι ξεκίνησε  μια κουβέντα όμορφη και κατάλαβα την δυναμική που έχει η ομάδα μας, σπάζοντας τον πάγο γρήγορα”. 

Για την υπόθεση του Αιγινιακού: “Έκανα τα πάντα και ήμουν εκεί. Μου την έδωσε πάρα πολύ η παρουσία κάποιων σαν φωτοβολίδα. Που βρίσκονται απλά για μια φωτογραφία και αμέσως μετά εξαφανίζονται. Θα πρέπει να δούμε την συνέπεια όλων των πολιτικών, δημοσιογράφων γιατί όλοι έχουμε μια ιστορία. Δεν μπορεί να μας ενδιαφέρει μια φωτογραφία, είναι αστειότητες, είναι φτηνά πράγματα. Αν αγαπάς κάτι πρέπει να παλεύεις για αυτό και να το στηρίζεις και να μην κρύβεσαι. Έχεις δικαίωμα να κάνεις λάθος και να πέσεις, όμως πρέπει να επιστρέψεις και να παλέψεις”.

Για τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση: “Βρέθηκα και μίλησα με τον Μπούση. Άκουσα το πλάνο του και του είπα θα το λες καθαρά. Θες να επενδύσεις στο Ηράκλειο. Είναι λογικό και έντιμο. Ήρθε από την Αμερική και χαίρομαι που επέλεξε το Ηράκλειο να επενδύσει. Χαίρομαι που είδα έναν άνθρωπο καθαρό, έντιμο, με πλάνο και δεσμεύτηκα ως επόμενη κυβέρνηση πως θα βοηθήσουμε σε επενδύσεις και στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο για καλύτερες στιγμές για τους φιλάθλους μας. Συνάμα πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες σαν πολιτεία για να τρέξει το θέμα και να γίνει ο τόπος μας ένα κέντρο αθλητισμού όπου θα  μπορεί να ρθει μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.Ο ΟΦΗ δεν είναι εργοστάσιο που παράγει λεφτά, είναι ομάδα με ιστορία. Βλέπω ένα πρόσωπο καθαρό με διάθεση και είμαι σίγουρος για την επιτυχία του”.

Για τα τηλεοπτικά της ΕΡΤ: “Δημιουργεί ανισότητες όλο αυτό. Το ποσό είναι τεράστιο για ορισμένες ομάδες και το κόστος των άλλων θα καλυφθεί με φόρους από τους πολίτες για να καλύψουν τα κενά. Υπάρχουν βέβαια και ερωτήματα  που δεν έχουν απαντηθεί. Όλο αυτό που έγινε φέτος και γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι ένα πρόχειρο πλάνο αν έχουν πλάνο, αφού  παρουσιάζουν πολλά γκρίζα σημεία”.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook