Υπόθεση Γιακουμάκη: Μόνος αντίπαλος του ΟΦΗ είναι η Ευρώπη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule αναλύει τα δεδομένα της υπόθεσης παραμονής του Γιώργου Γιακουμάκη και το τι ισχύει μέχρι τώρα.

Η υπόθεση παραμονής του Γιώργου Γιακουμάκη πρόκειται να ξεκαθαρίσει άμεσα και σίγουρα μέσα στο επόμενο 10ημερο. Ξεκινώντας από την αρχή, πρέπει να κάνουμε κάποιες υπενθυμίσεις. Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στον περασμένο Γενάρη, ο ΟΦΗ απέκτησε τον Γιώργο Γιακουμάκη ως δανεικό από την ΑΕΚ με την ΠΑΕ να έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του από την Ένωση. Αυτό είναι το ένα ζητούμενο της υπόθεσης. Η ρήτρα, όπως είχαμε γράψει και τότε, είναι στα οικονομικά μέτρα του ΟΦΗ που μπορεί να την κάνει πραγματικότητα και να κάνει δικό της τον 25χρονο επιθετικό. Η μοναδική περίπτωση να αλλάξει η κατάσταση της ρήτρας είναι να μην τον πουλήσει η ΑΕΚ.

Ωστόσο εδώ υπάρχει ένα αλλά. Και το αλλά δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ, που κακά τα ψέμματα δεν τον υπολογίζει για τη νέα χρονιά και αν ακόμα ξεκινήσει προετοιμασία μαζί της, θεωρείται δεδομένο πως θα αποχωρήσει στην συνέχεια. Το αλλά αφορά τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Ο Γιακουμάκης γνωρίζει καλά πως το ποδοσφαιρικό του μέλλον είναι στον ΟΦΗ. Βρίσκεται σε μια ομάδα που τον πιστεύει πάρα πολύ, του το έδειξε με το καλημέρα και εκείνος μπορεί να πέτυχε τρία γκολ μόλις αλλά και τα τρία ήταν ένα και ένα. Κομβικά και καθοριστικά για την πορεία του ΟΦΗ. Όμως στο μυαλό του “Γιακούμ” δεν έχει βγει η εμπειρία στο εξωτερικό. Γνωρίζει πως είναι σε μια ηλικία που μπορεί να αναπτυχθεί ποδοσφαιρικά όμως παράλληλα παραμένει προσγειωμένος και σταθερός στις απόψεις του. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ο Γιακουμάκης δεν πρόκειται να φύγει για το εξωτερικό μόνο για να παίξει στην Ευρώπη και στην δεύτερη ή την τρίτη κατηγορία κάποιου πρωταθλήματος.

Εδώ έρχεται και κολλάει η πρόταση της Μπρέντα. Οι Ολλανδοί, ακόμα και αν ισχύει η πρόταση, υποβιβάστηκαν στην δεύτερη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν παρέχει στον Γιακουμάκη ούτε την δυνατότητα να βελτιωθεί, στο επίπεδο που ο ίδιος θέλει, αλλά ούτε βεβαίως (ακόμα πιο σημαντικός παράγοντας) θα έχει την ίδια προβολή που θα έχει σε αυτόν τον ΟΦΗ, τον ΟΦΗ της νέας εποχής.

Το θέμα παραμένει ανοικτό, σίγουρα ο ΟΦΗ θέλει τον Γιακουμάκη και ο Γιακουμάκης τον ΟΦΗ. Η υπόθεση παραμονής του θα ξεκαθαρίσει άμεσα και αυτήν την στιγμή μοναδικός αντίπαλος του ΟΦΗ είναι η Ευρώπη. Εάν προκύψει πρόταση, την τελευταία στιγμή, τότε μπορεί να μπερδέψει η κατάσταση αλλά σε διαφορετική περίπτωση οι πιθανότητες παραμονής του θα είναι ακόμα πιο αυξημένες…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook