Πιλάβιος: «Το ποδόσφαιρο περνά από μεταβατική περίοδο»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

 Από ένα μεταβατικό στάδιο περνά το ελληνικό ποδόσφαιρο σύμφωνα με τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα πως το μέλλον του αθλήματος θα είναι διαφορετικό αφού στον χώρο γίνονται μεγάλες αλλαγές. 

Διαβάστε τα κύρια αποσπάσματα της συνέντευξης του Σοφοκλή Πιλάβιου στην «Καθημερινή της Κυριακής»:

«Το ποδόσφαιρο περνάει από ένα μεταβατικό στάδιο. Πιστεύω ότι αλλάζει. Όμως δεν πρέπει να βλέπουμε το ποδόσφαιρο ως κάτι αυτόνομο μέσα στην ελληνική κοινωνία. Πιστεύω ότι στον χώρο μας συντελούνται μεγάλες αλλαγές. Σιγά-σιγά θεωρώ πως αλλάζει και η νοοτροπία των παραγόντων, στοιχεία σημαντικό για ένα διαφορετικό μέλλον.

Καλό θα είναι να τοποθετηθούμε στο τέλος όλων των διώξεων. Δεν έχω σχολιάσει ποτέ αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Βλέπουμε, πάντως, πως υπάρχουν τιμωρίες είτε είναι υποβιβασμός είτε αφαίρεση βαθμών»

Για την πρόθεση του να ανασυγκροτηθεί η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, δήλωσε: «Έχω στείλει έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητώντας την ανασυγκρότηση των πειθαρχικών επιτροπών ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. και την άδεια να συμμετέχουν σε αυτές εν ενεργεία δικαστές. Αυτήν την περίοδο κάνουμε σκέψεις ώστε να ενοποιηθούν οι πρωτοβάθμιες πειθαρχικές επιτροπές και να είναι τα δικαιοδοτικά όργανο πιο αποτελεσματικά και πιο λειτουργικά.

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς έχουν κάνει πολλή και καλή δουλειά στον ένα χρόνο λειτουργίας τους. Δεν μπορώ να πάρω θέση ως προς τον τρόπο που κάνουν τις κρίσεις τους.

Είναι λογικό όταν έχουν γίνει τόσο πολλά πράγματα που δεν έχουν γίνει στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, να υπάρχουν αγωνιστικές εκκρεμότητες. Δεχόμαστε την κριτική που γίνεται. Όμως υπάρχει λογική σ’ αυτό που συμβαίνει, διότι δεν είναι μόνο η υπόθεση των στημένων. Ήταν και οι πλαστές ενημερότητες και οι αδειοδοτήσεις. Υπήρχαν ολιγωρίες, υπήρχαν καθυστερήσεις, άλλα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι έχουν γίνει κάποια πράγματα στην κατεύθυνση εκκαθάρισης του χώρου».

Για το ενδεχόμενο να διοργανώσει η ΕΠΟ το επόμενο πρωτάθλημα, επισήμανε: «Το ενδεχόμενο αυτό παραμένει υπό εξέταση και το αντιμετωπίζουμε θετικά. Συντελούνται αλλαγές στη λίγκα αυτήν την περίοδο και επί του παρόντος τηρούμε στάση αναμονής».

Για τον Φερνάντο Σάντος, είπε: «Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η προσωπική δικαίωση. Η επιλογή του Σάντος ήταν αντικειμενικά, εκ του αποτελέσματος, πολύ σωστή Τερματίσαμε τον όμιλο με επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Αήττητοι, σ’ έναν όμιλο με πολλές παγίδες. Με τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. της ΕΠΟ μπορεί να υπάρξει ανανέωση. Έχει γίνει μία προκαταρτική συζήτηση πριν από τον αγώνα με την Κροατία, η οποία ήταν σε πολύ θετικό κλίμα και από τις δύο πλευρές».

Για τον στόχο της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: «Θα ήθελα η Εθνική να μπορέσει να παίξει καλύτερα απ’ ότι το 2008 και να προκριθεί στον προημιτελικό γύρου του τουρνουά».

Για την δημιουργία της Εθνικής κάτω των 15 ετών, είπε: «Πολλές από τις εγκαταστάσεις έχουν διορθωθεί και συνεχίζουν να διορθώνονται. Στο οργανωτικό κομμάτι το βασικό αίτημα είναι η δημιουργία Εθνικής ομάδας κάτω των 15 ετών. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να σκεπτόμαστε την πρόσληψη περιφερειακών προπονητών για να επιλέξουν παιδιά από αυτές τις ομάδες για τη δημιουργία αυτής της Εθνικής».

Αναφορικά για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής ομάδας δήλωσε: «Η Εθνική σε πολλά παιχνίδια της προκριματικής φάσης άρεσε. Στο δεύτερο ημίχρονο με την Κροατία και στον αγώνα με το Ισραήλ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Όμως όσοι ασκούν κριτική πρέπει να μας πουν ποιες και πόσες είναι οι εθνικές ομάδες που παίζουν ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλουν όλοι είναι το αποτέλεσμα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook