Από τους “32” μπαίνει στο Κύπελλο ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη (19/6) και θα ψηφίσει την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος της νέας αγωνιστικής περιόδου (2019-2020).

Όπως αναφέρεται σε αυτή, ο τελικός της διοργάνωσης θα οριστεί σε ουδέτερο γήπεδο ή σε «γήπεδο άλλης Ομοσπονδίας», έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο ο μεγάλος τελικός της νέας χρονιάς να διεξαχθεί στο εξωτερικό.

«Ο τελικός θα γίνει ουδέτερο γήπεδο με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και η ΕΠΟ δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε άλλη Ομοσπονδία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη.

Κατά τα άλλα, αταργούνται οι όμιλοι, οι πέντε πρώτες ομάδες της Super League θα ξεκινήσουν από τη φάση των «16» ενώ οι υπόλοιπες της μεγάλης κατηγορίας, έναν γύρο νωρίτερα.

Οι ομάδες της νεοσύστατης Super League 2 και της Football League που θα έχουν προκριθεί στην προημιτελική φάση, θα παίζουν αναγκαστικά σε γήπεδο με προδιαγραφές της Super League, ή θα κάνουν βελτιωτικά έργα στις έδρες τους δηλαδή ή θα… ξεσπιτωθούν εφόσον προκριθούν στη συγκεκριμένη φάση.

Επίσης, έχει περάσει στην προκήρυξη το δικαίωμα για 4η αλλαγή εφόσον ένας αγώνας οδηγηθεί στην παράταση, μετά τον σάλο που είχε γίνει στο περσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Λαμία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook