Η Γουέστ Μπρόμγουιτς έβαλε “φρένο” στον Σεμέντο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Προερχόταν από μια φανταστική σεζόν με καταπληκτικούς αριθμούς. 15 γκολ και 18 ασίστ σε 40 παιχνίδια. Και ενώ περίμενε την μεταγραφή, αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Ο νέος εξτρέμ του ΟΦΗ έκανε μια σεζόν (2017-2018) αφήνοντας πίσω του αριθμούς που δύσκολα τους συναντάς. Ήδη από τον Δεκέμβρη του 2017 είχε πετύχει 9 γκολ και είχε 12 ασίστ οδηγώντας εκ του ασφαλούς την Φορτούνα Σιτάρντ στην επιστροφή της στην Ερεντιβίζιε. Αντιθέτως η περσινή χρονιά δεν ήταν και εκείνη που περίμενε τόσο ο ίδιος όσο και η Φορτούνα με απολογισμό 3 γκολ. Τι έφταιξε όμως; Όπως αναφέρουν οι Ολλανδοί στα χθεσινά τους ρεπορτάζ ο λόγος που υπήρξε αυτή η μεγάλη αλλαγή στους αριθμούς του Πορτογάλου δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι παρότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα ο Σεμέντο να επηρεαστεί ψυχολογικά και να μην πιάσει την απόδοση που έπιασε την σεζόν 2017 – 2018.

Το καλοκαίρι του 2018 στα πόδια του Σεμέντο στρώθηκαν εκατομμύρια. Όμως η πολυπόθητη μεταγραφή δεν ήρθε ποτέ για τον Πορτογάλο. Η Γαλατάσαραϊ, ένας εκ των κυρίαρχων του τουρκικού ποδοσφαίρου, ενδιαφέρθηκε όμως αφενός τα 4 εκ. ευρώ που φαίνεται πως ζητούσαν οι Ολλανδοί και αφετέρου η οικονομική κρίση στον σύλλογο, αποτέλεσαν αξεπέραστα εμπόδια.

Στην συνέχεια, τον Αύγουστο του ίδιου καλοκαιριού ήρθε η Γουέστ Μπρόμγουιτς. Οι Άγγλοι έδειξαν πιο σοβαρό ενδιαφέρον. Πήγαν στην Ολλανδία, συζήτησαν τόσο με την Φορτούνα όσο και με τον Σεμέντο καταθέτοντας επίσημη πρόταση ύψους 2,5 εκ. ευρώ. Η μεταγραφή “κόλλησε” για ακόμα μια φορά. Αφενός ο ίδιος ο Σεμέντο δεν “ψηνόταν” να παίξει σε χαμηλότερη κατηγορία της Αγγλίας και αφετέρου οι ίδιοι οι Άγγλοι έκαναν πίσω με αποτέλεσμα να μην γίνει η μεταγραφή.

Όπως αναφέρουν πηγές από την Ολλανδία, ο Σεμέντο περίμενε πως θα έφευγε από την Ολλανδία ακόμα και την τελευταία στιγμή. Κάτι που δεν έγινε και ο ίδιος δεν το πήρε και με τον καλύτερο τρόπο με αποτέλεσμα να έρθει φέτος η πρόκληση του ΟΦΗ. Μάλιστα στην Ολλανδία αναφέρουν πως ο Σεμέντο δεν ήθελε να μείνει φέτος στην Φορτούνα και μοναδικός σκοπός του ήταν να φύγει από την Ολλανδία. Και ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του ξεκίνησε από το απόγευμα της Δευτέρας όταν και δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση καθώς η μετακίνηση του στον ΟΦΗ είχε μπει στην τελική ευθεία…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook