Σαμαράς: “Να κάνουμε φέτος περισσότερα πράγματα – να ταιριάζει στην φιλοσοφία ο προπονητής”

Eπιμέλεια:Κώστας Παπαδόπουλος

Για το διαζύγιο με τον Χάιμε Βέρα, τις μεταγραφές, αλλά και τους στόχους της νέας χρονιάς μίλησε ως προπονητής ο Γιάννης Σαμαράς πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε με έναν εξίσου δυνατό προπονητή όπως ήταν ο Χάιμε και ο Αλεσάντρο.Ψάχνουμε να βρούμε έναν άνθρωπο που ταιριάζει στην φιλοσοφία της ομάδας μας.

Για το πότε θα κλείσει: “Μπορεί σήμερα, αύριο την άλλη εβδομάδα. Είναι ένα πράγμα που δεν εξαρτάται από εμάς και μπορώ να πω με ακρίβεια. Σημασία είναι να ταιριάζει στο προφίλ που θέλουμε εμείς σαν άνθρωπος αλλά και σαν στυλ προπονητή”

Για τον Βέρα: “Εγώ πίστευα ότι θα είχαμε καλό τέλος με τον Χάιμε αφού έχουν τα κριτήρια. Ήταν λίγο γενικό και αόριστο όλο αυτό που έγινε και σύμφωνα με τα κριτήρια της UEFA έπρεπε να πάρει μια άλλη απόφαση”.

Για τη νέα χρονιά:Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Σίγουρα πέρυσι είχαμε δυσκολίες περάσαμε δύσκολα, όμως στο τέλος όλα καλά. Στόχος είναι να αποκτήσουμε σωστές βάσεις είτε με μεταγραφές είτε με τις ακαδημίες που ξεκινάνε καινούργιες όπως είναι η Κ13-Κ14.

Θέλουν όλα το χρόνο τους, αλλά γενικά σαν οργάνωση και φιλοσοφία θα πάμε πολύ καλά.  Είναι μεγάλη η μεταγραφική περίοδος και πριν από ένα μήνα δεν ξέραμε που θα παίζουμε έτσι και σε αυτό το κομμάτι πήγαμε καλά. Είχαμε μείνει πίσω, όμως όλα γίνονται σωστά. Αργά αλλά σωστά”. 

Ένα σχόλιο για τους δύο Χιλιανούς προπονητές: “Έχουμε καλές σχέσεις. Περάσαμε πάρα πολλά ειδικά την τελευταία εβδομάδα όταν περιμέναμε την UEFA. Προσπαθούσαμε να κάνουμε το καλύτερο για την περίπτωση. Πιστεύω ότι πρέπει να πατήσουμε πάνω σε αυτό με τον Χάιμε και τον Αλεσάντρο για τον νέο προπονητή. Πρέπει να προχωρήσουμε και να πάμε παρακάτω. Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε τα καλύτερα”.