Θέμα: Ο ΟΦΗ μπαίνει σε τροχιά ανάλογη με μεγάλα ευρωπαϊκά club

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Από εκεί που μέχρι και πριν από 2-3 χρόνια, στο ΒΑΚ δεν υπήρχε ψυχή πλέον το ποδοσφαιρικό τμήμα και οι ακαδημίες του ΟΦΗ θα λειτουργούν με βάση το οργανόγραμμα που υπάρχει σε μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης. Το Gentikoule αναλύει διεξοδικά και πως ο ΟΦΗ είναι μια από τις τέσσερις, μόλις, ομάδες της Ελλάδας που λειτουργούν σε τόσο υψηλά πρότυπα.

Μέχρι πρότινος, αυτόν τον τρόπο λειτουργίας στην Ελλάδα είχαν υιοθετήσει τρεις ομάδες: ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ. Στελεχώνοντας τα ποδοσφαιρικά τμήματα με ανθρώπους σε κάθε θέση, ο ΟΦΗ ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα και πλέον δουλεύει με ένα οργανόγραμμα που πλέον έχουν ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα και πλέον είναι η τέταρτη που το ποδοσφαιρικό της τμήμα λειτουργεί με συγκεκριμένες θέσεις και ακόμα πιο συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Αυτήν την στιγμή, στο ποδοσφαιρικό τμήμα και παράλληλα στα τμήματα υποδομών της ΠΑΕ (που πρόκειται να γίνουν περισσότερα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα) βρίσκονται 11 άνθρωποι με το Gentikoule να παρουσιάζει το πλήρες οργανόγραμμα του ΟΦΗ. Ωστόσο, το σημαντικότερο στοιχείο και εκείνο που κάνει την διαφορά είναι το εξής: Ότι στον ΟΦΗ βρίσκονται παιδιά που μεγάλωσαν μέσα στην “αγκαλιά” του συλλόγου, δεν είναι ουρανοκατέβατοι ούτε προς τη νοοτροπία του συλλόγου αλλά και ως προς το τι πρεσβεύει το club. Με εξαίρεση τον Σάββα Κωφίδη που αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ ισχυρή ποδοσφαιρική προσωπικότητα, όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζουν απ’ έξω και ανακατωτά το τι σημαίνει ΟΦΗ. Με όλη την σημασία της λέξης.

Στην κορυφή της ιεραρχίας βρίσκεται ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Γιάννης Σαμαράς. Είναι ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα και πλέον από σήμερα στο πλάι του θα βρίσκεται και ο Νίκος Νιόπλιας. Ο πρώην αρχηγός και πρώην τεχνικός του ΟΦΗ ανέλαβε την θέση του Συντονιστή ποδοσφαίρου. Κάτι που σημαίνει πως θα είναι ο άνθρωπος, που μαζί με τον Γιάννη Σαμαρά, θα τρέχουν όλα τα θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μεταγραφές, προετοιμασία, συνεργασία με τον εκάστοτε προπονητή του ΟΦΗ – Γιάννης Σαμαράς και Νίκος Νιόπλιας που άλλωστε υπήρξαν συμπαίκτες για περισσότερα από 10 χρόνια – θα είναι στις αρμοδιότητες τους.

Σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα αμιγώς, ο Γρηγόρης Τσινός αναλαμβάνει καθήκοντα τιμ μάνατζερ και μαζί με τον Παύλο Αδάμο θα είναι επιφορτισμένοι με την καθημερινότητα των παικτών του ΟΦΗ. Εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων προκειμένου να μην λείπει τίποτα από τους παίκτες της ομάδας και ότι θέμα δημιουργείται, να λύνεται άμεσα.

Παράλληλα, για πρώτη φορά ο ΟΦΗ αναπτύσσει ενεργό τμήμα σκάουτινγκ εντός και εκτός Ελλάδας ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνουν επιπλέον προσθήκες. Ήδη, εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει στην ομάδα ο Στιβ Κιν με τον Άγγλο τεχνικό να αποτελεί τα “μάτια” του ΟΦΗ στην Ευρώπη. Ο Κιν βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον Γιάννη Σαμαρά ενώ εντός Ελλάδας υπάρχει ακόμα ο Δημήτρης Μάρκος και από σήμερα ο Αλέξης Αλεξούδης. Τρεις σκάουτερ εντός και εκτός ελληνικών συνόρων που τρέχουν για λογαριασμό του ΟΦΗ.

Με την σημερινή ανακοίνωση και την έναρξη της συνεργασίας, από 1 Αυγούστου, ο ΟΦΗ δείχνει την πολύ μεγάλη βαρύτητα που δίνεται στα τμήματα υποδομής. Ήδη ο ΟΦΗ έχει ανακοινώσει πως έχει προχωρήσει στην δημιουργία τμήματος Κ13 ενώ σύντομα το ηλικιακό όριο θα κατέβει ακόμα περισσότερο με παιδιά, μικρότερων ηλικιών, να εντάσσονται στα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ. Από τον περασμένο Οκτώβρη υπάρχει ο Μανώλης Πατεμτζής που είναι Διευθυντής των Ακαδημιών και από σήμερα, μαζί του, βρίσκεται και ο Σάββας Κωφίδης. Ο τελευταίος που έχει μεγάλες γνώσεις από τις ακαδημίες, τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως διευθυντής στα τμήματα υποδομής αρχικά του Ηρακλή και εν συνεχεία του Άρη από όπου αποχώρησε με δική του πρωτοβουλία. Ήδη, υπάρχουν και οι Μίλτος Ανδρεανίδης, Κώστας Σταυρακάκης που έχουν υπό την επίβλεψη τους όλες τις “Κ” προκειμένου να λειτουργούν άψογα και να μην υπάρχουν προβλήματα δυσλειτουργίας.

Είναι βέβαιο πως μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες προσθήκες σε πρόσωπα που θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο το οργανόγραμμα που έχει μπει σε λειτουργία εδώ και αρκετές ημέρες. Ένα οργανόγραμμα που δημιουργείται πλέον με σκοπό ο ΟΦΗ να θυμίζει ευρωπαϊκό club και όχι ελληνικό…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook