Θέμα: 13 ματς + τουλάχιστον 3 + Κύπελλο

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και του Κυπέλλου από φέτος, οπότε πάμε να δούμε πόσα εντός έδρας ματς μπορεί να δώσει μία ομάδα.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ αποφάσισε να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας για την νέα σεζόν, κάτι όμως που ήταν αναμενόμενο αφού τα εντός έδρας ματς αυξάνονται σε σχέση με πέρυσι.

Να θυμίσουμε οτι σε σχέση με πέρυσι που ήταν 16 ομάδες της Σούπερ Λιγκ και υπήρχαν ματς στο Κύπελλο σε Ομιλο έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Πάμε να δούμε τι θα ισχύει φέτος με τα εντός έδρας ματς μίας ομάδας Σούπερ Λιγκ 1, όπως ο ΟΦΗ:

Ως γνωστόν, το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και σε συνδυασμό με τις τηλεοπτικές συμφωνίες που προβλέπουν 32 αγωνιστικές, έπρεπε να προβλεφθούν περισσότερες αγωνιστικές από τις 26 της κανονικής περιόδου

Έτσι εκτός από τα στάνταρ 13 εντός έδρας ματς στο Πρωτάθλημα θα έχουμε έξτρα διαδικασία.

Στα πλέι οφ θα μετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην κανονική περίοδο στις θέσεις 1-6 (σύνολο αγώνων δέκα, οπότε πέντε εντός έδρας) και θα διεκδικήσουν το Πρωτάθλημα και τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-14 (σύνολο αγώνων 7), οπότε 3 ή 4 εντός έδρας, ανάλογα με το ποσο ψηλά τερματίσει μία ομάδα.

Άρα έχουμε και λέμε για το Πρωτάθλημα ισχύει 13 ματς + τουλάχιστον 5 αν παίξει η ομάδα Πλεϊ οφ ή αν παίξει Πλεϊ  άουτ 3 ή 4. 

Για το Κύπελλο αποφασίστηκε μέχρι τη φάση των «16» οι αγώνες να είναι μονοί, κάτι που σημαίνει κατάργηση της φάσης των Ομίλων.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις να συμμετέχουν στη διοργάνωση από τη φάση των «16», ενώ οι υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, ανάμεσά τους και ο ΟΦΗ από τη φάση των «32». 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook