Γιώργος Σίμος: Ο 10ος πρώην παίκτης του ΟΦΗ σε 19 χρόνια

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιώργος Σίμος κάνει ντεμπούτο στο φιλικό με την Άντερλεχτ και θα γίνει ο τέταρτος πρώην παίκτης του ΟΦΗ που θα καθίσει, σερί, στον πάγκο μέσα στα τελευταία τρία χρόνια.

Ο πάγκος του ΟΦΗ ήταν, ανέκαθεν, ένας “ηλεκτρικός” και απαιτητικός πάγκος. Μια μεγάλη ομάδα που έχει κόσμο, απαιτήσεις και υψηλούς στόχους (ακόμα και όταν βρέθηκε σε χαμηλές κατηγορίες στα “πέτρινα χρόνια) όπου και αν αγωνίζεται. Από το 2000 όταν και αποχώρησε ο Ευγένιος Γκέραρντ, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, από τον πάγκο του ΟΦΗ πέρασαν 22 προπονητές ενώ κάποιοι εξ’ αυτών έκαναν και δεύτερη θητεία στο “τιμόνι” του συλλόγου όπως οι Χατζηνικολάου, Αναστόπουλος, Γκουλής, Παράσχος.

Ωστόσο, το στοιχείο που κάνει εντύπωση και βέβαια έχει άμεση σχέση με την έναρξη της συνεργασίας με τον Γιώργο Σίμο, είναι πως από τους 22 προπονητές που πέρασαν από τον ΟΦΗ τα τελευταία 19 χρόνια, ο 41χρονος τεχνικός γίνεται ο 10ος που έχει διπλό ρόλο καθώς είχε φορέσει και την φανέλα του.

Την αρχή έκανε ο αντικαταστάτης του Ευγένιου Γκέραρντ, Άρης Βασιλείου και στην συνέχεια ακολούθησε ο Γιάννης Σαμαράς που τον αντικατέστησε στον πάγκο του ΟΦΗ στα μέσα της περιόδου 2000 – 2001.

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Σαμαρά και το 2006 επιστρέφει, ως προπονητής, στον ΟΦΗ ο Μύρων Σηφάκης που παίρνει την θέση του Βαγγέλη Βλάχου.

Τρία χρόνια μετά, ο ΟΦΗ έχει υποβιβαστεί από την Σούπερ Λιγκ μετά από 30 χρόνια και την τεχνική ηγεσία του αναλαμβάνει το δίδυμο Παπαβασιλείου – Σηφάκης που αποχωρούν το Νοέμβρη του 2009. Αντικαταστάτης τους αναλαμβάνει ο Νίκος Γκουλής που ωστόσο δεν θα βγάλει όλη την χρονιά καθώς τον Απρίλη του 2010 θα φύγει και την θέση του θα πάρει ο Γιώργος Παράσχος.

Τρία χρόνια αργότερα, τον Γενάρη του 2013 αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ ο Γιάννης Πετράκης που θα οδηγήσει την ομάδα μέχρι το τέλος της περιόδου ενώ για ακόμα μια τριετία, δεν βρέθηκε στον πάγκο του άλλος πρώην παίκτης του συλλόγου.

Και εδώ ξεκινάει το παράδοξο. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και σήμερα, από τον πάγκο του ΟΦΗ πέρασαν μόνο πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας. Την αρχή έκανε ο Νίκος Νιόπλιας που ανέβασε τον ΟΦΗ στην Football League παραμένοντας στον πάγκο του για έναν χρόνο, όταν και τον Γενάρη του 2017 θα τον αντικαταστήσει ο Νίκος Παπαδόπουλος που θα παραμείνει στην ομάδα για δύο χρόνια. Τον ίδιο μήνα, αλλά του 2019 θα τον αντικαταστήσει ο Χάιμε Βέρα με βοηθό τον Αλεσάντρο Ίσις και πλέον ο Γιώργος Σίμος γίνεται ο 10ος προπονητής του ΟΦΗ που έχει φορέσει και τα “ασπρόμαυρα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook