Τσεσνάουσκις στο Gentikoule: “Ο ΟΦΗ έκανε μια έξυπνη μεταγραφή με τον Φιγκερέδο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός διευθυντής της Ζαλγκίρις Βίλνιους και πρώην παίκτης του Εργοτέλη Ντειβίντας Τσεσνάουσκις μίλησε στο Gentikoule για τον Ζοάο Φιγκερέδο σκιαγραφώντας το προφίλ του Βραζιλιάνου επιθετικού.

Ο παλαίμαχος διεθνής άσος που πέρασε και από το Ηράκλειο φορώντας την φανέλα του Εργοτέλη, έχει “κρεμάσει τα παπούτσια” του από πέρυσι και πλέον έχει αναλάβει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στην Ζαλγκίρις Βίλνιους που πέρυσι έχασε το πρωτάθλημα Λιθουανίας για δύο, μόλις, βαθμούς. Οπότε μετά και την δημοσιοποίηση της προφορικής συμφωνίας του ΟΦΗ με τον Ζοάο Φιγκέρεδο ήταν ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μας μιλήσει για τον 23χρονο επιθετικό.

Ο Ντειβίντας Τσεσνάουσκις γνωρίζει καλά το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ καθώς τέθηκαν αντίπαλοι στην Λιθουανία την προηγούμενη σεζόν και κατά συνέπεια είναι ο άνθρωπος που θα μας “συστήσει” τον Ζοάο Φιγκερέδο.

Μιλώντας στο Gentikoule ο Ντειβίντας Τσεσνάουσκις είπε αρχικά πως: “Σαν Βραζιλιάνος, είναι παίκτης που έχει όλα τα χαρακτηριστικά παίκτη της πατρίδας του. Είναι πολύ γρήγορος και διαθέτει πολύ μεγάλη ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Η Ζαλγκίρις Κάουνας έπαιζε 3-5-2 στο πρωτάθλημα και ο Φιγκερέδο αγωνιζόταν ως δεύτερος επιθετικός. Έπαιζε μέσα στην αντίπαλη περιοχή συνεχώς και στο πρωτάθλημα που είναι ήδη σε εξέλιξη έκανε μια πολύ καλή χρονιά πετυχαίνοντας 10 γκολ σε 17 παιχνίδια. Η Ζαλγκίρις είναι μια πολύ καλή ομάδα, συμμετείχε στο Γιουρόπα Λιγκ”.

Αναφερόμενος στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ως επιθετικό τον Φιγκερέδο, ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη σημείωσε ότι “έχει μεγάλη ποιότητα ως επιθετικός. Είναι καλός ντριμπλέρ και δυνατό σουτ. Του αρέσει να σουτάρει από παντού και πέτυχε περισσότερα γκολ με αυτόν τον τρόπο παρά με το κεφάλι. Είναι σε πολύ καλή ηλικία, διαθέτει ποιότητα και μπορεί να δείξει αρκετά πράγματα στην Ελλάδα. Σαν Βραζιλιάνος επιθετικός, έχει αυτό το ιδιαίτερο και το απρόβλεπτο που χαρακτηρίζει όλους τους παίκτες από την χώρα του”. Όσον αφορά το γεγονός ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό από το Λιθουανικό και αν μπορεί να δείξει τα ίδια αποτελέσματα και στην χώρα μας, ο Ντειβίντας Τσεσνάουσκις πρόσθεσε λέγοντας ότι “μπορεί το πρωτάθλημα της χώρας μας να μην είναι τόσο δυνατό όσο το ελληνικό όμως πρέπει να σας πω ότι το επίπεδο στην Λιθουανία ανεβαίνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Ξέρω ότι στην Ελλάδα τους αρέσουν οι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές και ο Φιγκερέδο είναι ένας πολύ καλός επιθετικός. Είναι δύσκολο να προβλέψω αν ο Φιγκερέδο θα πετύχει στην Ελλάδα όμως πιστεύω πως είναι παίκτης με αξία και μεγάλη ικανότητα στο γκολ”.

Για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ τον βρήκε παίζοντας στην Λιθουανία, ο Ντειβίντας Τσεσνάουσκις έπλεξε το εγκώμιο του σκάουτινγκ του συλλόγου υπογραμμίζοντας πως “είναι προφανώς μια μεταγραφή που έγινε μέσα από καλό σκάουτινγκ. Πιστεύω πως είναι μια πολύ έξυπνη μεταγραφή για τον ΟΦΗ γιατί οι σκάουτερ του τον ανακάλυψαν στην Λιθουανία και αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα εφαλτήριο για το ποδόσφαιρο της χώρας μου ώστε να φύγουν για την Ευρώπη και άλλοι καλοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μας. Η επιλογή του ΟΦΗ είναι πολύ έξυπνη γιατί πήρε έναν παίκτη σε πολύ καλή ηλικία, με μέλλον και που ήδη έχει εμπειρία από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook