Όσκαρ Γουάλεϊ: “Μου αρέσει να παίζω με τα πόδια, να νιώθω σαν έξτρα αμυντικός”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η διάσημη αγγλική ιστοσελίδα Four Four Two είχε κάνει αφιέρωμα στον Ισπανό τερματοφύλακα που περιγράφει τον εαυτό του ακριβώς όπως αυτό που έψαχνε ο ΟΦΗ.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, το Gentikoule είχε σκιαγραφήσει το βιογραφικό που αναζητούσε ο ΟΦΗ για να πάρει έναν τερματοφύλακα: Πέραν του να είναι ένας… κανονικός γκολκίπερ, στον ΟΦΗ αναζητούσαν έναν ποδοσφαιριστή που να έχει μεγάλη ικανότητα με την μπάλα στα πόδια. Να μπορεί να συμμετέχει στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι καθώς περνούσε ο καιρός, ο ΟΦΗ είχε τον Γουάλεϊ στην πρώτη θέση της λίστας του αφού ήθελε έναν παίκτη που θα είναι έτοιμος, δεν θα χρειαστεί χρόνο για να μπει στην προπόνηση και παράλληλα θα είναι πολύ καλός με τα πόδια.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας είναι αυτό που αναζητούσαν στον ΟΦΗ και για αυτόν τον λόγο είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους σε εκείνον από τις αρχές Ιουλίου. Όπως γράψαμε νωρίτερα, ο Γουάλεϊ αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Δανίας και στον ΟΦΗ είχαν μπει σε διαπραγματεύσεις με την Άαρχους εδώ και τρεις με τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα.

Ο Γουάλεϊ σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην γνωστή ιστοσελίδα Four Four Two είχε μιλήσει για τον εαυτό του δείχνοντας ακριβώς αυτό που έψαχνε ο ΟΦΗ: “Είμαι από τους τερματοφύλακες που έχουν το νέο στυλ παιχνιδιού για την θέση τους. Μου αρέσει να παίζω με τα πόδια και σαν έξτρα κεντρικός αμυντικός. Δεν μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου με εκείνον, όμως λάτρευα να παρακολουθώ τον Φαν Ντερ Σαρ όταν έπαιζε στην Μάνσεστερ Γιουνάιντεντ”.

Και συνεχίζει ο Ισπανός γκολκίπερ: “Είτε κάνεις μια απόκρουση, είτε ξεκινάς μια επίθεση ο ρόλος σου είναι πολύ σημαντικός. Ο τερματοφύλακας είναι ο πιο σημαντικός παίκτης μέσα στην ομάδα, η ισορροπία του και παρότι δεν μπορείς να πετύχεις γκολ, μια επέμβαση σου μπορεί να είναι σωτήρια. Έχει την ίδια σημασία σχεδόν με την θέση του επιθετικού. Είναι σκληρό. Όταν κάνεις επεμβάσεις και αποκρούεις κάθε σουτ, τότε είσαι ήρωας. Αν δεν συμβεί τότε συμβαίνει το αντίθετο. Όμως για αυτόν τον λόγο αγαπάω την θέση μου, επειδή είναι τόσο σημαντική για την ομάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook