Ο Αυγενάκης ανακοίνωσε την μείωση του φόρου στα συμβόλαια!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ευχάριστα νέα είχε πρωί, πρωί της Πέμπτης (22/8), ο Λευτέρης Αυγενάκης, στους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου, στη συνάντηση που είναι σε εξέλιξη, στο γραφείο του.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, ανακοίνωσε στους κ. Γραμμένο, Δέδε από την ΕΠΟ, Φούσεκ από τη ΦΙΦΑ, Λυσάνδρου από τη Σούπερ Λιγκ και Λεουντσάκο, Βουγίδη από την Ένωση Β’ Εθνικής, τις μειώσεις που έπονται στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, στα εισιτήρια των αγώνων και όχι μόνο, φοροελαφρύνσεις που θα ισχύσουν και στα υπόλοιπα αθλήματα.

Την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται ένα φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή στο οποίο:

– Μειώνεται ο φόρος στα συμβόλαια (θα είναι στο μισό από το 45% που ισχύει τώρα).

– Μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια. Με επιφύλαξη σας λέω ότι μειώνεται στη χαμηλότερη κλίμακα, με επιφύλαξη γιατί περιμένω μια έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Σίγουρα όμως, δεν θα παραμείνει στο 24% το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε ήταν εξαιρετικά υψηλό και δεν ακολουθούσε το ίδιο πνεύμα που είχαν αντίστοιχες δραστηριότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται η ρευστότητα στα ταμεία σας.

– Θα δοθούν κίνητρα για να διευκολυνθούν οι δωρεές και οι χορηγίες στα σωματεία» είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτού κλείσουν οι πόρτες για τις κάμερες.