Ένας Ηρακλειώτης ο 400ός ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μέχρι το τέλος του προηγούμενου πρωταθλήματος, τη φανέλα του ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία είχαν φορέσει 399 ποδοσφαιριστές. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τέσσερις ακόμα έκαναν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα του ΟΦΗ. Μαρινάκης, Σεμέδο, Τσιλιανίδης και Μάνος.

Ωστόσο ένας από αυτούς, θα πρέπει να θεωρηθεί ο 400ός άνθρωπος, που παίζει με την ομάδα της Κρήτης στην Α’ Εθνική/Super League.

Με την έναρξη του αγώνα, ο Νίκος Μαρινάκης είναι που άγγιξε πρώτος τη μπάλα μεταξύ των τεσσάρων. Οπότε δικαιωματικά είναι ο 400ός ποδοσφαιριστής που φορά τη φανέλα του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική/Super League.

Έτσι ένας Ηρακλειώτης, μετά τον Παναθηναϊκό, τη Νίκη Βόλου και τον Παναιτωλικό, γύρισε στην πόλη που γεννήθηκε να παίξει με τον ΟΦΗ, παίρνει τον αριθμό 400, σε μια λίστα, όπου μπροστάρης είναι ο Νίκος Νιόπλιας με τις 418 συμμετοχές.

Ωστόσο η λίστα άνοιξε στις 22 Σεπτεμβρίου 1968, όταν ο ΟΦΗ έπαιξε για πρώτη φορά στην κατηγορία στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Οι πρώτοι ήταν οι Μανώλης Αδαμάκης, Κώστας Αλεξανδρής, Παναγιώτης Θέμελης, Αργύρης Μπουρδαμής, Κώστας Παπαθεοφάνους, Μανώλης Τσακίρογλου, Θανάσης Καρακυριάκος, Γιώργος Σκανδαλάκης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νίκος Λεμονής και Πέτρος Βουζουνεράκης.

slgr.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook