Πασχάλης Στάικος: Ένας γεννημένος νικητής της ζωής

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο 23χρονος αμυντικός μέσος του ΟΦΗ “κρύβει” από πίσω του μια ιστορία που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα ζωής για κάθε συνάνθρωπο μας.

Το τελευταίο, χρονικά, μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ, ο Πασχάλης Στάικος ήρθε στο Ηράκλειο με σκοπό να ενισχύσει την μεσαία γραμμή της ομάδας και ενώ μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, δεν γνώριζε καν αν θα μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο. Στην ακαδημία του Παναθηναϊκού βρέθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τον Γιάννη Σαμαρά να τον γνωρίζει από πολύ μικρό παιδί ενώ στην πορεία είχε συνεργαστεί και με το νυν τεχνικό του ΟΦΗ Γιώργο Σίμο. Ο 23χρονος από την Δράμα ξεκίνησε φουριόζος την χρονιά και μάλιστα τον Μάη του 2013 ήταν αρχηγός του Παναθηναϊκού στην U17. Ενώ όλα έδειχναν πως είχε μπροστά του ένα λαμπρό μέλλον, ο Στάικος αντιμετώπισε ένα σοβαρό, καρδιολογικό, πρόβλημα που μάλιστα υποτροπίασε δύο φορές με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για 1,5 χρόνο.

Όλα έδειχναν πως ο Πασχάλης Στάικος θα σταματούσε πρόωρα τα όνειρα του για καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όμως παρότι έμεινε εκτός δράσης για 1,5 χρόνο δεν το έβαλε κάτω, πείσμωσε και επέστρεψε στην δράση το Νοέμβριο του 2014. Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Στάικος είχε αφήσει πίσω του το πρόβλημα υγείας του, εμφανίστηκε μια πνευμονολογική δυσλειτουργία που δεν τον… έβαλε κάτω.

Κατάφερε να αφήσει πίσω του και αυτό το πρόβλημα δείχνοντας μια πρωτόγνωρη και μεγάλη θέληση για να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπούσε πολύ: Να παίζει ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός, παρότι πέρυσι φάνηκε να παίρνει τις ευκαιρίες του, δεν τον εμπιστεύτηκε. Αντιθέτως ο άνθρωπος που τον γνώριζε από μικρό παιδί, ο Γιάννης Σαμαράς του έδωσε την ευκαιρία στις 31 Αυγούστου και να φορέσει την φανέλα του ΟΦΗ δίνοντας ένα γερό μάθημα ζωής σε όλους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook