“Kατέβα, ρε”….

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Στο άρθρο της ημέρας στο athleticradio.gr ο Μανώλης Θέμελης γυρίζει τον… χρόνο πίσω και γράφει για τον “Καστρινό” που ήταν η… Φωνή του “Γεντί Κουλέ” και μας σημάδεψε την ζωή.

Ομολογώ οτι σήμερα στο “Αρθρο της Ημέρας” ήμουν έτοιμος να γράψω άλλο Θέμα. Θα το γράψω όμως άλλη φορά γιατί δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή.

Άκουσα την είδηση την Τετάρτη (11/9 ) οτι”έφυγε” από την ζωή ο Νίκος Τορνεσάκης, ή “Καστρινός”, αλλά εξομολογούμαι οτι δεν ήξερα για ποιον πρόκειται, αφού το όνομα αυτό δεν μου έλεγε κάτι.

Όταν όμως μίλησα με έναν καλό έμπειρο συνάδελφο και μου εξήγησε ποιος ήταν έπαθα… σοκ.

Ήταν η «φωνή» του ΟΦΗ στο γήπεδο. “Τhe Voice”. Ο Εκφωνητής.

Δεν τον είχα δει ποτέ, δεν ήξερα που κάθεται καν, δεν ήξερα το όνομά του, αλλά είναι ένας… “ανώνυμος” Ηρωας των παιδικών μου χρόνων.

Πόσα χρόνια. Πόσα ματς στο “Θ. Βαρδινογιάννης”, πριν και μετά ονομαστεί έτσι το Γήπεδο του ΟΦΗ. Δεκαετία 80 και 90. Τα… “glory” χρόνια του ΟΦΗ. Δεν έχανα ματς.

Ήταν ο αγαπημένος μου. Λάτρευα τον τρόπο που έλεγε τις Διαφημίσεις. Τον τρόπο που εκφωνούσε τις ενδεκάδες. Το πως έλεγε τα αποτελέσματα του ΠΡΟ -ΠΟ. Όταν άνοιγε το… στόμα του, απλά… άκουγα. Ήταν σαν… Ιεροτελεστία. 

Ήταν απλά ο αγαπημένος μου. Λάτρευα την “βραχνή” και χαρακτηριστική φωνή του. Τα πάντα του. Και ας μην ήξερα ποιος ήταν ή πως ήταν, σαν ποιον έμοιαζε. Για μένα ήταν απλά ο “δικός” μου. Και το ήξεραν όλοι οι δικοί μου.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας Αθάνατες στιγμές και ατάκες του, που τις θυμάμαι και να… ανατριχιάζω σαν να ήταν… χθες:

Διαφημίσεις…”Κάκαρης”, “Ρoyal Κλαμπ”, εμείς βάλαμε το μπιλιάρδο στην θέση του”. “Καρέντα”, και άλλες πολλές.

Ένας φίλαθλος του ΟΦΗ είχε ανέβει στο κιγκλίδωμα της Θύρας 4. Ο εκφωνητής έλεγε: “Παρακαλείται ο φίλαθλος του ΟΦΗ να κατέβει”. Το είπε άλλες τρεις φορές. Και μετά ακούστηκε το… Θεϊκό: “Kατέβα, ρε”….”.

Αθάνατη ατάκα. Όπως και αυτές: 

Πριν το ματς ΟΦΗ – Μποαβίστα. “Και τώρα οι συνθέσεις των ομάδων: Μπενφίκα…”

“Αποτελέσματα ΠΡΟ ΠΟ. Skoda Ξάνθη  1-0. Απόλλων – Λάρισα, νικάει ο Απόλλων”.

Μία φορά μας είχαν δώσει από τον ΟΦΗ ένα έντυπο στις Κερκίδες πριν από ένα ματς για το τι θέλετε να αλλάξει και ιδέες για να γίνουν καλύτερα τα εντός έδρας ματς του ΟΦΗ.

Κάποιος από την παρέα είχε γράψει” Να αλλάξει ο εκφωνητής του Γηπέδου”. Θυμάμαι οτι με… πείραξε που το είδα. Ίσως και να τσακωθήκαμε. Αλλά στο δικό μου είχα γράψει με Κεφαλαία: “NA MHN ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ”.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει. Η φωνή του θα μείνει για ΠΑΝΤΑ χαραγμένη στην ζωή μου. Γιατί το Γήπεδο του ΟΦΗ είχε φωνή.

Αμέτρητες στιγμές. Αθάνατες ατάκες.Τον… φανταζόμουν. Τώρα ξέρω πως τον έλεγαν και πως ήταν. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook