Πρώτη νίκη για την ΑΕΛ, πρώτη απώλεια για την Ξάνθη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η ΑΕΛ νίκησε 3-0 την Ξάνθη στη Λάρισα και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο για την τρέχουσα σεζόν.

H AEΛ υποδέχθηκε την Ξάνθη στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση του προγράμματος της Κυριακής (22/9) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1 και τη νίκησε με 3-0.

Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Τερκί, διεύρυναν το προβάδισμά τους με τον Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ ο Μπέρτος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Απότομη προσγείωση για τους ακρίτες μετά το 3/3 στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, ο Λισγάρας αποβλήθηκε στο 60′ κι άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα για μισή ώρα.

Στο 35’, η υπεροχή και η κυριαρχία των γηπεδούχων καρποφόρησε, με τον Κάτσε να εκτελεί το κόρνερ και τον Τερκί να στέλνει με κεφαλιά άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε και πολύ μετά την ανάπαυλα. Η ομάδα του Γρηγορίου ευτύχησε να βρει δεύτερο τέρμα στο 53’, σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, που κατέληξε στον αμαρκάριστο Μιλοσάβλιεβιτς, ο οποίος πλάσαρε σωστά μέσα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Λισγάρας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και κάπου εκεί κλείδωσε η νίκη για τους γηπεδούχους, που ήλεγξαν απόλυτα το ρυθμό στο τελευταίο ημίωρο και δεν απειλήθηκαν καθόλου.

Στο 83’, οι «βυσσινί» έφτασαν στο 3-0, με τον Σεσέροβιτς να σεντράρει από αριστερά και τον Μπέρτος με προβολή από πολύ πλάγια θέση να στέλνει την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Σάο Μπέντο, που έκανε τραγική έξοδο.

Στο εναπομείναν διάστημα δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν τελείως στροφές. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τελευταίο σφύριγμα του Κουτσιαύτη, που βρήκε την ΑΕΛ να επικρατεί 3-0 της Ξάνθης και να πανηγυρίζει το πρώτο φετινό «τρίποντο».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον – Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ – Καρανίκας (62’ Μπέρτος), Μιλοσάβλιεβιτς (75’ Φατιόν), Κάτσε (85’ Χαλκιαδάκης), Σεσέροβιτς, Στάνκοβιτς – Ουάρντα, Νούνιτς

Ξάνθη (Ραμίρεθ):Σάο Μπέντο – Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Σόσα – Τερκί, Κοβάσεβιτς – Τζουρίτσκοβιτς (61’ Μαλεζάς), Εντουάρντο (37’ Ρενέλα), Μπαριέντος (54’ Φοσέ) – Στάρτζεον

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook