Ο Αυγενάκης βάζει στοπ στις εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με πρόσφατη δήλωση του υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι «οι εμπρηστικές και απαξιωτικές ανακοινώσεις παραγόντων και ΠΑΕ δεν συμβάλουν στη δημιουργία κλίματος βελτίωσης στο ποδόσφαιρο και ασφάλειας στα γήπεδα».

Το συγκεκριμένο μέτρο δεν είχε βρει την ίδια… απήχηση από τον Γιώργο Βασιλειάδη αλλά ο Λευτέρης Αυγενάκης όμως, προχωρεί στην επαναδραστηριοποίηση του για την αντιμετώπιση της βίας.

«Ήδη, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία κι αφού ενημερώσαμε τις διεθνείς και εγχώριες ποδοσφαιρικές αρχές, τις ομάδες, ακόμα και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ετοιμάσαμε μια πρώτη δέσμη μέτρων που τις επόμενες ημέρες φέρνουμε στη Βουλή. Συστήσαμε, επίσης, μαζί με FIFA/UEFA, που μας διέθεσαν τους καλύτερους ειδικούς τους, μια διυπουργική “επιτροπή καθοδήγησης” που θα προτείνει λύσεις (τόσο για τη βία όσο και για προσυνεννοημένα -πέραν της προγραμματισμένης κύρωσης της σύμβασης Macolin από το Κοινοβούλιο), εν όψει της κατάθεσης του αθλητικού νομοσχεδίου» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού και μπήκε στο… θέμα.

«Η δήλωση – σύσταση, επίσης, που έκανα τις προάλλες για «εμπρηστικές και απαξιωτικές δηλώσεις/ανακοινώσεις παραγόντων και ΠΑΕ, ήταν η τελευταία προειδοποίηση. Δεν είμαι διατεθειμένος να μείνω παρατηρητής. Θα προχωρήσω σε διοικητικά μέτρα που προβλέπονται από το νόμο, μετά βέβαια και από τις πρωτοβουλίες του αθλητικού εισαγγελέα. Συνεπώς όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει και σχέδιο και πολιτική βούληση για να γίνει το ποδόσφαιρο ξανά ψυχαγωγία για όλους».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook