Ντρούλιτς στο Gentikoule: “Δεν ήθελα να φύγω από τον ΟΦΗ, με πίεζαν να παίξω αν και τραυματίας”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

11 χρόνια μετά την αποχώρηση του από τον ΟΦΗ, ο Γκόραν Ντρούλιτς ανοίγει την καρδιά του στο Gentikoule σε μια μοναδική συνέντευξη όπου, για πρώτη φορά, μιλάει για το καλοκαίρι του 2008 και την αποχώρηση του ενώ αποκαλύπτει ότι την Κυριακή θα βρίσκεται στις εξέδρες του “Γεντί Κουλέ” για να θαυμάσει την ατμόσφαιρα που δεν απόλαυσε ποτέ ως παίκτης.

Το καλοκαίρι του 2001 όταν και πήρε την μεταγραφή για την Σαραγόσα από τον Ερυθρό Αστέρα, αποτέλεσε (τότε) την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των Ισπανών. Στην σεζόν που είχε ολοκληρωθεί, λίγους μήνες νωρίτερα, ο Γκόραν Ντρούλιτς είχε κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει. Γκολ για το, τότε, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ κόντρα στην Λέστερ, γκολ κόντρα στην Θέλτα και ο Σέρβος φορ αποτελούσε τον ηγέτη του Ερυθρού Αστέρα με αποτέλεσμα να υποχρεώσει τους Ισπανούς να σπάσουν τα ταμεία τους και να τον κάνουν δικό τους.

Η μεταγραφή του Γκόραν Ντρούλιτς στην Ρεάλ Σαραγόσα κόστισε το ποσό ρεκόρ των 13,5 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να αποτελέσει την μεγαλύτερη στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Σέρβος αποδείχθηκε άτυχος στην Σαραγόσα, τα γόνατα” του αποδείχθησαν “πήλινα” και δυστυχώς για αυτόν δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στην Πριμέρα Ντιβιζίον. Η θητεία του στην Ισπανία αποδείχθηκε σύντομη, με λίγες συμμετοχές και ακόμα λιγότερα γκολ και ο δανεισμός του στην Λόκερεν το καλοκαίρι του 2005 έδειχνε να αποτελεί το “κύκνειο άσμα” μιας καριέρας που φάνταζε μεγάλη.

Έναν χρόνο μετά, τον Ιούλιο του 2006 ο ΟΦΗ φάνταζε σαν σανίδα σωτηρίας. Ο Σέρβος φορ βρήκε στο Ηράκλειο το λιμάνι που δεν βρήκε στην ισπανική πόλη.

Όλοι γνώριζαν πως η αξία του ήταν πολύ μεγαλύτερη του ελληνικού ποδοσφαίρου όμως ο ΟΦΗ τον αγκάλιασε με εμπιστοσύνη, αγάπη και εκείνος την ανταπέδωσε στο έπακρο.

Η αγάπη και η ζεστασιά που ένιωσε στο Ηράκλειο την διετία (2006 – 2008) τον κάνουν να επιστρέφει στην πόλη μας συχνά – πυκνά. Μπορεί να έμεινε στο Ηράκλειο για δύο χρόνια μόλις όμως έκανε φιλίες που αποδεικνύεται ότι αντέχουν στον χρόνο. Επισκέπτεται την Κρήτη συχνά – πυκνά για να δει ξανά τους φίλους που έκανε μέσω της θητείας του στο Ηράκλειο και εμείς τον συναντήσαμε στο “50-50” του ιδιοκτήτη και προσωπικού φίλου του Γκόραν Ντρούλιτς Γιώργου Πολυχρονάκη.

Ο Σέρβος μίλησε στο Gentikoule για το τότε και την απρόσμενη αποχώρηση του από τον ΟΦΗ, για την επιστροφή του στην Κρήτη αλλά και για το δέσιμο του με τον σύλλογο και τον κόσμο του. Ο Ντρούλιτς αναφέρεται με παράπονο στο γεγονός ότι δεν έζησε ποτέ το “Γεντί Κουλέ” ενώ αναφέρεται με ιδιαίτερο τρόπο και στο περίφημο 4-1 επί του Παναθηναϊκού όπου ο ίδιος είχε ανοίξει τον δρόμο με το γκολ – πέναλτι που είχε πετύχει.

“Στον ΟΦΗ ένιωθα σαν να παίζω για 10 χρόνια”

Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που έφυγες από τον ΟΦΗ και την Κρήτη, όμως επιστρέφεις αρκετές φορές στο Ηράκλειο. Πως έχεις αυτό το δέσιμο μετά από μόνο δύο χρόνια παρουσίας στο Ηράκλειο;

“Εδώ έμεινα δύο πανέμορφα χρόνια και ξέρεις κάτι; Στο Ηράκλειο οι άνθρωποι με αγαπούν πάρα πολύ. Μπορεί να αγωνίστηκα σοτν ΟΦΗ μόνο για δύο χρόνια όμως νιώθω λες και έμεινα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στον ΟΦΗ αισθάνθηκα σαν να έπαιξα για 10 χρόνια. Νιώθω το Ηράκλειο σαν να είναι το δεύτερο σπίτι μου”.

“Δεν ήθελα να φύγω το 2008 από τον ΟΦΗ”

Πάντως για να γυρίσουμε πίσω στο 2008, η αποχώρηση σου από τον ΟΦΗ ήταν και μια έκπληξη;

“Δεν θέλω να μιλήσω γι αυτό. Είχα την δυνατότητα να μείνω στον ΟΦΗ για έναν χρόνο ακόμα, αλλά οι άνθρωποι που ήταν τότε στην ομάδα προφανώς δεν το κατέστησαν δυνατό. Εγώ είχα αποφασίσει να μείνω στην ομάδα για έναν χρόνο ακόμα και στο τέλος, μη έχοντας άλλη επιλογή επέλεξα να φύγω”. 

Δύο χρόνια λοιπόν στον ΟΦΗ, τι σου έμεινε από αυτήν την διετία;

“Ξέρεις όλοι μιλούν για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. όμως εγώ έζησα δύο πανέμορφα χρόνια στον ΟΦΗ. Τον προηγούμενο χρόνο αγωνίστηκαμε στην Ευρώπη, όμως είναι φυσιολογικό για τον κόσμο του ΟΦΗ να μιλάει και να θυμάται εκείνο το παιχνίδι. Όμως, εγώ θυμάμαι και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο “Καραϊσκάκη”. Ήμασταν πολύ καλοί τότε, είχε γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι αλλά δεν ήμασταν τυχεροί”. 

Σε 47 συμμετοχές με τον ΟΦΗ πέτυχες 16 γκολ, ξεχωρίζεις κάποιο από αυτά;

“Κάθε γκολ για εμένα ήταν μοναδικό. Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο αγαπημένο γκολ, όλοι μιλούν για το γκολ με τον Παναθηναϊκό αλλά για εμένα το παιχνίδι που θυμάμαι ήταν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Σε εκείνο το παιχνίδι, σκόραρα με πέναλτι και το θυμάμαι αφού όλοι μου έδιναν την μπάλα για να το εκτελέσω εγώ”.

“Ήμουν τραυματίας και με πίεζαν να παίξω”

Ο δεύτερος χρόνος σου στον ΟΦΗ δεν ήταν ο ίδιος με τον πρώτο, υπήρχε και ένας τραυματισμός που σε κράτησε εκτός από αρκετά παιχνίδια…

“Στην αρχή της χρονιάς, είχα έναν τραυματισμό στο πόδι, ήταν διαφορετικός και δυσκολότερος από τους προηγούμενους, δεν ξέρω, ακόμα και τώρα, τι έφταιξε και με ταλαιπώρεισε τόσο πολύ. Ο Παράσχος ήταν ένας πολύ καλός προπονητής, έκανε σωστά την δουλειά του και κάναμε σωστή προπόνηση. Έπαιζα πέντε – δέκα λεπτά που ήταν και το φυσιολογικό αφού ο πόνος δεν υποχωρούσε. Όμως, ο κόουτς παρά τον τραυματισμό μου με πίεζε να παίξω, όπως αυτό συνέβαινε κει με αρκετούς παίκτες, χωρίς να ξέρω τον πραγματικό λόγο που ο πόνος δεν υποχωρούσε όλη την χρονιά”.

“Νιώθω άτυχος που δεν έπαιξα στο Γεντί Κουλέ”

Αγωνίστηκες μόνο στο Παγκρήτιο Στάδιο και δεν έπαιξες ποτέ στην φυσική έδρα του ΟΦΗ, το σκέφτεσαι τώρα;

“Ναι, δεν :αγων αγωνίστηκα ποτέ στο “Γεντί Κουλέ” και όλοι μου έλεγαν για τον κόσμο και την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που υπήρχε. Την Κυριακή θα πάω να δω τον ΟΦΗ στο γήπεδο και εύχομαι να απολαύσω την ατμόσφαιρα για την οποία όλοι λένε ότι είναι μοναδική. Δεν ήμουν τυχερός να ζήσω την ατμόσφαιρα του “Γεντί Κουλέ” όμως θα το δω από την εξέδρα την Κυριακή”.

Ο ΟΦΗ πέρασε από αρκετές δοκιμασίες αυτά τα χρόνια, πλέον έχει γυρίσει σελίδα, τον παρακολουθούσες;

“Ναι, ακόμα και τώρα μαθαίνω τα αποτελέσματα του, παρακολουθώ την πορεία του. Είχα δει πως υπήρχαν προβλήματα στην ομάδα όμως από ότι ξέρω τώρα όλα είναι διαφορετικά και είμαι πολύ χαρούμενος που πραγματικά συμβαίνει κάτι καλό στον ΟΦΗ και έχουν αλλάξει τα πράγματα. Έχουν έρθει νέοι άνθρωποι που ήδη έχουν βάλει την δική τους σφραγίδα. Ξέρεις, δεν είναι σημαντικό μόνο για τον ΟΦΗ αλλά για το Ηράκλειο, την Κρήτη και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και αυτοί οι άνθρωποι θα τον βοηθήσουν να πάει ακόμα πιο ψηλά”.

Εσύ και ο Γιώργος Σαμαράς αγωνίστηκατε, στην ίδια ομάδα την Ρεάλ Σαραγόσα…

“Δεν γνωρίζω πολλά, αλλά ξέρω ότι ο πρώην συμπαίκτης μου ο Μιχάλης Σηφάκης είναι φίλος με τον Γιώργο Σαμαρά. Ο Σαμαράς έπαιζε στην Σαραγόσα και προσπάθησα να μιλήσω μαζί του όμως την περίοδο που ήταν στην Ισπανία, εγώ απουσίαζα στην Ταϊλάνδη και δεν μπόρεσαμε να συναντηθούμε. Αυτός ο άνθρωπος έπαιζε ποδόσφαιρο και αυτή τη στιγμή κάνει μια άλλη δουλειά. Του εύχομαι τα καλύτερα και να τα καταφέρει στην καινούργια του δουλειά που έχει να κάνει με τον ΟΦΗ”. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook