Το “τίκι-τάκα” του ΟΦΗ: Τσιλιανίδης ξεκινάει, Τσιλιανίδης τελειώνει την φάση με γκολ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο καθηλωτικός τρόπος παιχνιδιού του ΟΦΗ και η κυριαρχία των παικτών του Σίμου αποτυπώνεται πλήρως στην φάση με την οποία έγινε το 3-1.

Το επιθετικό πρέσινγκ του ΟΦΗ όταν έχει την μπάλα ο αντίπαλος του είναι ένα από τα πολλά στοιχεία που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Η ανελέητη πίεση πάνω στην μπάλα και το γεγονός ότι ο ΟΦΗ ξεδιπλώνεται αμέσως στην επίθεση, τον έχει κάνει να είναι κίνδυνος – θάνατος για τις αντίπαλες εστίες.

Χαρακτηριστική είναι η φάση του τρίτου γκολ όπου ο ΟΦΗ με τέσσερις πάσες από το κέντρο του γηπέδου έφτασε να σκοράρει σε κενή εστία με τον Κοσμά Τσιλιανίδη που πλάσαρε τον εξουδετερωμένο Κότνικ.

Με τέσσερις πάσες έφτασε στο γκολ διανύοντας το μισό γήπεδο για να έρθει σε κενό τέρμα!

Το εντυπωσιακό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι η φάση ξεκινάει από τον ίδιο τον σκόρερ, τον Κοσμά Τσιλιανίδη, που αφού πήρε την μπάλα μετά την παρέμβαση του Νίκου Μαρινάκη ξεκινάει την ολομέτωπη επίθεση προς την περιοχή του Πανιωνίου.

Η επίθεση του ΟΦΗ ανοίγει σαν “βεντάλια” και ο Τσιλιανίδης δίνει για το Ναμπί που δίνει αμέσως αριστερά του για τον Λισάντρο Σεμέντο. Ο Πορτογάλος θα πασάρει στην συνέχεια για τον Κοροβέση παίζοντας εξαιρετικά το overlap και εκείνος με μια άψογη σέντρα θα δώσει για τον Τσιλιανίδη που στο μεταξύ έχει φύγει, μετά την πάσα στο Ναμπί, ακριβώς στο κέντρο της μεγάλης περιοχής του Κότνικ πλασάροντας τον για το τέταρτο φετινό του τέρμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook