Σε κυκλοφορία το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Λάππα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Το τρίτο βιβλίο του προπονητή τερματοφυλάκων Βαγγέλη Λάππα είναι πλέον στον… αέρα και μπορεί να το προμηθευτεί ο καθένας από εμάς, αφού αφορά την φιλοσοφία στην προπόνηση, την ανάλυση δομών του ποδοσφαίρου και την περιγραφή προγραμματισμού προπονήσεων τερματοφυλάκων.

Αναλυτικά η περίληψη του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Λάππα:

Το βιβλίο ΟΡΑΜΑ – ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ της προπόνησης τερματοφυλάκων αποτελεί έναν πλήρη οδηγό για την οργάνωση της προπόνησης του τερματοφύλακα.

Το πρώτο κεφάλαιο αφορά το όραμα και τη φιλοσοφία που πρέπει να διέπει την προπόνηση. Ακολουθεί η ανάλυση της δομής του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, στοιχεία που πρέπει να λάβει υπόψη του ο προπονητής τερματοφυλάκων, καθώς και οι διαφορές μεταξύ της πρώτης ομάδας και των τμημάτων υποδομής.

Στη συνέχεια γίνεται λεπτομερής περιγραφή του προγραμματισμού που πρέπει να έχει η προπόνηση των τερματοφυλάκων με ιδιαίτερη αναφορά στον μικρόκυκλο, μεσόκυκλο και μακρόκυκλο της προπόνησης.

Τέλος, παρατίθενται 13 προπονητικές μονάδες για τον εμπλουτισμό της προπόνησης. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη λεπτομερή περιγραφή όλων των ασκήσεων, ώστε να είναι εύκολη η κατανόησή τους από τους προπονητές.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook