Η επιτομή του σύγχρονου ποδοσφαίρου: Ο ΟΦΗ έχει δεχτεί μόλις 36 φάσεις!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο σύγχρονος κανόνας του ποδοσφαίρου αναφέρει ότι όσο περισσότερο κρατάς την μπάλα, τόσο λιγότερο θα απειληθείς. Και ο ΟΦΗ το έχει κάνει πράξη σε έξι αγωνιστικές.

Μετά από έξι αγωνιστικές, ο ΟΦΗ όχι μόνο διαθέτει την καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος αφού έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ ενώ παράλληλα έχει κάνει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες από κάθε άλλη ομάδα της Superleague 1.

Παρατηρώντας τα, συνολικά, στατιστικά του πρωταθλήματος μπορούμε να αντιληφθούμε πως ο ΟΦΗ τα έχει πάει εξαιρετικά και στην ανασταλτική λειτουργία του παιχνιδιού του.

Παρότι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος υπήρχε ο φόβος για την αμυντική του παρουσία στα παιχνίδια, μετά από έξι αγωνιστικές ο ΟΦΗ διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με έξι, μόλις, γκολ παθητικό.

Το εντυπωσιακό στοιχείο που πηγάζει από τις στατιστικές κατηγορίες είναι ότι ο ΟΦΗ είναι μια από τις πέντε καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος σε ότι έχει να κάνει με τις φάσεις που έχουν γίνει προς την εστία του. Έπειτα από έξι αγωνιστικές και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται τόσο το απαιτητικό ματς της πρεμιέρας με τον Άρη όσο και το ματς – “ροντέο” με τον Βόλο, ο ΟΦΗ έχει δεχτεί μόλις 39 φάσεις – αριθμός που τον κατατάσσει στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας ενώ πάνω από αυτόν βρίσκονται οι ΠΑΟ (36), ΠΑΟΚ (33), ΑΕΚ (30) και Ολυμπιακός (26).

Ο παραπάνω αριθμός προκύπτει από δύο παράγοντες που βέβαια είναι καταλυτικοί στην υλοποίηση του πλάνου του Γιώργου Σίμου:

Ο ένας αφορά την κατοχή της μπάλας. Ο ΟΦΗ σε όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση την πρεμιέρα με τον Άρη, τα έχει ολοκληρώση με τα ποσοστά κατοχής της μπάλας να είναι ιλιγγιώδη όπως προχθές με τον Πανιώνιο που ανήλθε στο 70%. Όσο περισσότερο έχει ο ΟΦΗ την μπάλα στα πόδια του, τόσο λιγότερο απειλείται. Αυτός ο παράγοντας είναι τόσο σημαντικός αφού το είχε υπερτονίσει και ο Γιώργος Σίμος σε μια από τις τοποθετήσεις του κατά την διάρκεια της φετινής περιόδου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook