“Ο Ολυμπιακός πρέπει να φοβάται τον ΟΦΗ και όχι ο ΟΦΗ τον Ολυμπιακό”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τον θαυμασμό του για τον φετινό ΟΦΗ εξέφρασε ο Ανδρέας Σκέντζος μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον ΟΣΦΠ.

Aναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Σκέντζος στον Αthletic Radio 104,2

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις. Παίζει ποδόσφαιρο που χαίρεσαι να το βλέπεις, έχει μια ηρεμία στο παιχνίδι του. Ένας φίλαθλος χαίρεται να βλέπει αυτήν την ομάδα. Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τον ΟΦΗ είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, αγαπούν το ποδόσφαιρο – αγαπούν και τον ΟΦΗ. Από την στιγμή που είχαν αναλάβει, ήμουν σίγουρος πως θα έρθει κάτι καλό”.

Για την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του ΟΦΗ: “Όλα ξεκινούν από την φιλοσοφία του συλλόγου, όχι μόνο του προπονητή. Υπάρχει ένα σταφ που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Ήμουν σίγουρος για τον Σίμο ότι θα πετύχει γιατί είναι ένας αξιόλογος προπονητής αλλά και ένας αξιόλογος άνθρωπος. Δεν είναι τυχερό ότι τον διάλεξε ο Γιάννης Σαμαράς όμως από εκεί και πέρα μην ξεχνάμε ότι ήταν μαζί του τον είχε για 10 χρόνια. Υπάρχει ένα ολλανδικό μοντέλο, παίζουμε φουλ πρέσινγκ που δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να πάρει την μπάλα στα πόδια του”.

Για το ποιους παίκτες έχει ξεχωρίσει: “Ατομικά μου έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση κάποιοι παίκτες όμως εμένα μου λέει το σύνολο. Αυτήν την στιγμή το σύνολο με άριστα το 10, βλέπουμε το 9. Αν εξαιρέσουμε κάποιον από το σύνολο είναι ο Νέιρα που είναι προσωπικότητα, μου αρέσει πολύ, ο Σεμέντο είναι καταπληκτικός στο ένας εναντίον ενός, ο Τσιλιανίδης είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες και αναδεικνύεται στον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα, όλοι δημιουργούν φάσεις και όλοι είναι σε φάσεις”.

Για το αν ο ΟΦΗ μπορεί να πετύχει τον στόχο των πλέι – οφ: “Ο ΟΦΗ έχει δείξει μέχρι τώρα ότι δεν φοβάται κανέναν και αφού το βλέπουμε μέρα με την μέρα, δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε για πρωτάθλημα αλλά αν έρθει να πούμε γιατί να πούμε όχι; Αν μπει στην εξάδα, ωραία, αν δεν μπει δεν χάθηκε και τίποτα. Θα το πετύχει την επόμενη χρονιά”.

Για την ισορροπία που υπάρχει ανάμεσα στην επίθεση και την άμυνα: “Όποια ομάδα κρατάει την μπάλα στην κατοχή της, τόσο λιγότερο αμύνεται. Στα περισσότερα ματς έχει κατοχή της μπάλας που φτάνει το 70%, όλοι αμύνονται σωστά – όλοι επιτίθενται σωστά. Οι άνθρωποι που επένδυσαν και έστησαν την ομάδα, είχαν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Ο ΟΦΗ παίζει ένα απόλυτα σύγχρονο ποδόσφαιρο που του δίνει πολλά πλεονεκτήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο”.

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: “Ο ΟΦΗ θα παίξει όπως θα παίξει σε όλα τα ματς. Είτε παίξει με τον ΟΣΦΠ, είτε με τον Πανιώνιο θα αγωνιστεί με το ίδιο στυλ. Ο ΟΦΗ παίζει καλύτερη μπάλα από τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η άποψη μου. Ο ΟΦΗ δεν έχει να φοβηθεί κάτι, ο Ολυμπιακός έχει να φοβηθεί. Το ίδιο θα κάνει και στο Καραϊσκάκη. Θα παίξει με το ίδιο στυλ όπως θα κάνει σε όλα τα παιχνίδια”.

Για την έναρξη της συνεργασίας του με τον ΑΟΑΝ: “Η δουλειά του προπονητή πρέπει να είσαι παρων ανά πάσα στιγμή. Και όταν το αγαπάς, πρέπει να πας να δουλέψεις γιατί το αγαπάς. Ο ΑΟΑΝ είναι ένα ιστορικό σωματείο της Κρήτης, έχει μια νέα διοίκηση, αγαπούν την ομάδα και δείχνουν ότι έχουν μια καλή φιλοσοφία”.

Για τον Κρητικό όμιλο: “Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα, είναι εννέα ομάδες, ένας υποβιβάζεται. Ο ΑΟΑΝ δεν θα κινδυνεύσει αλλά όλα αυτά θα φανούν στην πορεία. Αυτό που προσωπικά θέλω είναι να βλέπουμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι. Η ομάδα βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο και σε συνδυασμό με την συνεργασία με την διοίκηση που αποτελείται από νέα παιδιά. Εντάξει πέφτει μια ομάδα, ανεβαίνει μια. Εκεί που πηγαίνεις στα πλέι – οφ, μπορεί να πας στα πλέι – άουτ. Μέχρι στιγμής, από ότι πρόλαβα να δω δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές εκτός από την Επισκοπή που είναι ένα κλικ πιο μπροστά. Και ο Ηρόδοτος είναι μια ιστορική ομάδα, έχει κάνει το 3Χ3 που δεν το περιμέναμε. Κάθε Κυριακή πρέπει να κοιτάζουμε ξεχωριστά”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook