“Ο φετινός ΟΦΗ μας θυμίζει τα ένδοξα χρόνια μας – καταπληκτικός παίκτης ο Γιαννούλης”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Νίκος Μαχλάς μίλησε στον Athletic Radio 104,2 αποθεώνοντας τον τρόπο λειτουργίας του ΟΦΗ στέλνοντας το δικό του μήνυμα για το μέλλον του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Μαχλάς στον Athletic Radio 104,2 και το Νίκο Μαρκάκη

Για τις εικόνες που παίρνει από το γήπεδο: “Ήμουν στο γήπεδο και στα τρία εντός έδρας παιχνίδια. Είμαι στην ευχάριστη θέση να λέω ότι βλέπω τον ΟΦΗ και θυμάμαι τα ένδοξα χρόνια μας. Βαδίζουμε εκεί που πρέπει να είναι ο ΟΦΗ και που τον είχαμε όλοι. Αρχίζει και πάλι να γίνεται κάτι ωραίο και κάτι όμορφο. Μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του ΟΦΗ και όλη η λειτουργία που έχει ως ομάδα

Για το αν περίμενε την εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ μέχρι τώρα: “Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα ότι θα έρθουν τόσο γρήγορα αυτά τα αποτελέσματα. Είναι καθαρά δουλειά του Γιάννη Σαμαρά, είναι στο ολλανδικό μοντέλο. Δουλεύεται πάνω σε αυτό το κομμάτι. Βλέπω μια ομάδα που είναι στο μοντέλο του προπονητή, γιατί ο Γιώργος είναι και “παιδί” του Γιάννη. Δεν είναι μόνο βέβαια ο Γιάννης αλλά και όλο το τιμ που βρίσκεται στον ΟΦΗ. Όλα βγαίνουν με τέτοιο ρυθμό και αυτό είναι που με έχει ενθουσιάσει και πιστεύω πως αργότερα μπορούν να βγουν καλύτερα πράγματα στην ομάδα. Μπορεί αμυντικά να θέλουμε το κάτι παραπάνω όμως επιθετικά είναι απόλυτα σωστή και βγαίνει μέσα στο γήπεδο”.

Για το επιθετικό στυλ παιχνιδιού του ΟΦΗ: “Έχει σημασία ο τρόπος που παίζουμε. Γιατί μπορεί να χάσεις, όπως χάσαμε στον Βόλο αλλά η ομάδα είχε μια εξαιρετική εικόνα. Αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο, ακόμα και αν έρθει μια ήττα το πλάνο δεν θα αλλάξει. Παρατηρώ ότι το πλάνο είναι σοβαρά δομημένο και δουλεμένο για αρκετό καιρό. Μια ομάδα που φτιάχνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, βλέπουμε το πως βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Ακόμα και αν βρεθεί πίσω στο σκορ, συνεχίζει την πίεση και την ένταση που βγάζει μέσα στο γήπεδο. Αν το παρατηρήσει κάποιος που ξέρει ποδόσφαιρο θα δει ότι κερδίζαμε με 3-1 τον Πανιώνιο ήταν σαν να έχανε, δεν σταματούσε και πήγαινε να βάλει και τέταρτο και πέμπτο. Είναι έτσι δομημένος ο ΟΦΗ και δίνει χαρά στον κόσμο του και για αυτό τον λόγο μιλάει όλη η Ελλάδα για αυτόν”.

Για το αν μπορεί ο ΟΦΗ να πετύχει τον στόχο της Ευρώπης: “Σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου αυτό είναι που απολαμβάνω. Αυτήν την στιγμή δεν είναι το ζητούμενο να βγούμε στην Ευρώπη αλλά να δημιουργηθεί μια ισχυρή βάση. Στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι τυχαίο και όταν ξεκινήσεις σωστά, θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον Ευγένιο Γκέραρντ που η ομάδα έφτανε εκεί που ήθελε. Αυτός ο ΟΦΗ δεν χρειάζεται να αγχώνεται και να πιέζεται. Τα αποτελέσματα, αργά ή γρήγορα, θα έρθουν”.

Για την φιλοσοφία που διέπει τον ΟΦΗ: “Έχει σημασία ο προπονητής μαζί με τον τεχνικό διευθυντή και το υπόλοιπο τιμ να υπάρχει μια κοινή φιλοσοφία. Αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ έχει έναν προπονητή που μπορεί να είναι άπειρος στην Σούπερ Λιγκ όμως έχει καταφέρει να μεταδώσει στους παίκτες την φιλοσοφία του. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται καλή δουλειά στα αποδυτήρια”.

Για τον Γιώργο Σίμο: “Είναι φίλος μου, πάντα ήταν ένα παιδί που είχαμε καλή σχέση. Με σεβόταν και τον σέβομαι ιδιαίτερα. Μπορεί αυτήν την στιγμή να είναι έκπληξη αλλά και ουσιαστικά δεν είναι έκπληξη γιατί όταν περνάς μια ποδοσφαιρική κουλτούρα, επειδή τα έχω ζήσει στην Ολλανδία και δεν την έχω δει ξανά στον ΟΦΗ. Το βλέπουμε στον ΟΦΗ και αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον κόσμο του αλλά και για την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια από ποιες ομάδες βλέπεις καλό ποδόσφαιρο; Είδαμε τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό όμως φέτος βλέπουμε τον ΟΦΗ να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο και πιο εντυπωσιακό. Αυτό που γίνεται στον ΟΦΗ θα βοηθήσει και τις άλλες ομάδες να τον ακολουθήσουν. Μου άρεσε ο τρόπος που έπαιξαν ο Παναιτωλικός με τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στα λάθη των διαιτητών ή στις καλές σχέσεις. Βλέπουμε όμως ότι αρχίζουμε να εξελισσόμαστε και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Το πρότυπο του ΟΦΗ θα περάσει και στις άλλες ομάδες”.

Για το dna που έχει ο ΟΦΗ ως σύλλογος: “Εμείς είμαστε μια ομάδα που το dna της είναι αυτό του επιθετικού ποδοσφαίρου. Ο ΟΦΗ ήταν μια ομάδα που δεν έπαιζε αμυντικά αλλά όποιον είχε αντίπαλο, αγωνιζόταν για να τον κερδίσει. Με όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στον ΟΦΗ, θα δούμε πρωτόγνωρα πράγματα. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα των παικτών. Αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ έχει προτέρημα να παίζει καλό ποδόσφαιρο γιατί έχει καλούς παίκτες. Όμως δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει αν λείπουν κάποια γρανάζια της μηχανής του όπως ο Νέιρα, ο Γιαννούλης ή ο Σεμέντο. Εκεί είναι το μυστικό, αν υπάρχει βάθος για να αντιδράσουμε”.

Για το αν θα διατηρηθεί η εικόνα του ΟΦΗ στην συνέχεια του πρωταθλήματος: “Το σίγουρο είναι ότι ο ΟΦΗ θα πάει ψηλά όμως δεν γνωρίζω την θέση που θα καταλήξει. Ο ΟΦΗ, όπως τον βλέπω, θα έχει διάρκεια εάν είναι υγιείς όλοι οι ποδοσφαιριστές του. Θα έχουμε σκαμπανεβάσματα όταν θα “χάσουμε” παίκτες στην διάρκεια της χρονιάς. Εύχομαι να παραμείνει το σύνολο όπως είναι και να γίνουν οι ανάλογες προσθήκες, οι άνθρωποι του ΟΦΗ γνωρίζουν καλύτερα, ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο που θέλει ο προπονητής. Αν το καταφέρει τότε θα έχει διάρκεια και για εμένα αυτό είναι το μυστικό στην διάρκεια”.

Για τον Μιγκέλ Μεγιάδο: “Ο Μεγιάδο είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής. Βλέπουμε ότι τα δύο μπακ ανεβαίνουν πολύ ψηλά, τα στόπερ δεν φοβούνται κανέναν και βλέπουμε τον Μεγιάδο να κλείνει στο κέντρο και να παίζει ως τρίτος στόπερ. Ο ΟΦΗ παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, δεν περιμένει τον αντίπαλο και αυτός επιβάλει τον ρυθμό του. Το είδαμε και στο παιχνίδι με τον Άρη που στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε από δυνάμεις, στην συνέχεια κόντρα στον ΠΑΟ ήταν σαν να μην υπάρχει ο Παναθηναϊκός. “Βλέπουμε ότι ο ΟΦΗ παίζει με αυτοπεποίθηση, δύναμη και ακολουθεί το ίδιο στυλ τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας”.

Για το ποιους παίκτες ξεχωρίζει: “Μου αρέσει η ενέργεια που βγάζουν οι παίκτες. Μπορεί ένας παίκτης να μην έχει την ίδια ποιότητα με κάποιον άλλον. Θα σου πω ένας παίκτης που έχει τεράστια προσωπικότητα, είναι ηγέτης μέσα στο γήπεδο και επί Γκέραρντ δεν θα έβγαινε από την 11αδα. Ο Γιαννούλης είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα όπως ο Νέιρα, Τσιλιανίδης, Ναμπί, ο Φιγκεϊρέντο. Και οι υπόλοιποι βασίζονται σε όλους αυτούς. Και ο τερματοφύλακας είναι πολύ καλός και ο Νάστος. Απλά για να φτάσεις ψηλά, χρειάζεσαι περισσότερη ποιότητα για να κρατήσεις την ομάδα σε αυτό το επίπεδο”.

Για το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό: “Νομίζω ότι ο ΟΦΗ δεν ενδιαφέρεται αν αντίπαλος του είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟ ή η ΑΕΚ. Δεν θα μου κάνει έκπληξη αν κερδίσουμε 3-0 όπως δεν θα νιώσω έκπληξη και αν χάσουμε. Γιατί παίζοντας με τέτοιους αντιπάλους που έχει ποιοτικούς παίκτες, αυτό το στοιχείο θα μετρήσει παίζοντας με καλύτερους παίκτες. Όμως αυτό που είναι σημαντικό, όπως παίζουμε, όλα είναι εφικτά. Για εμένα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι μια χαρά για τους παίκτες για να αποδείξουν πράγματα”.

Για το φετινό πρωτάθλημα: “Πρώτη φορά βλέπω και άλλες ομάδες να παίζουν ποδόσφαιρο. Ακόμα και ο Πανιώνιος που δέχτηκε τέσσερα γκολ από τον ΟΦΗ, έδειξε κάποια στοιχεία. Το πρωτάθλημα αλλάζει, με την μείωση των ομάδων όπως και με την προσθήκη του VAR. Το ελληνικό πρωτάθλημα εάν συνεχίσει αυτήν την εικόνα, οι πρόεδροι να κοιτάξουν μόνο τις ομάδες τους και πως να βελτιώνονται αυτές τότε θα κερδίσουμε ξανά περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη. Ξεχωρίζουν κάποιες ομάδες όμως είναι πολύ νωρίς για να γίνουν αυτές οι προβλέψεις. Ο ΠΑΟΚ αρχίζει και ανεβαίνει, το ίδιο η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ και η Ξάνθη θέλουν να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω που θα φτάσει το πράγμα και για πρώτη φορά θα δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”.

Για το πως βλέπει τον ΟΦΗ: “Το ευχαριστιέμαι γιατί και εγώ να ήμουν πρόεδρος της ομάδας, θα ήθελα η ομάδα μου να παίζει έτσι. Επειδή έχω ζήσει τον ΟΦΗ από πολλές πλευρές, θέλω να βλέπω τον ΟΦΗ να παίζει με αυτόν τον τρόπο γιατί όλοι μας θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα μας και να την χαιρόμαστε. Αυτό το πράγμα με κάνει να μιλάω με τόση ευχαρίστηση και επιτέλους, για πρώτη φορά, να μιλάω μόνο ποδοσφαιρικά και να μην ασχολούμαι με το ποιος θα κάνει προσφυγή”.

Για τον Μιχάλη Μπούση και την διοίκηση του ΟΦΗ: “Έχουμε προσωπική επαφή, ο κ. Μπούσης είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος που θέλει να γίνονται όλα όμορφα και ωραία. Τα υπόλοιπα παιδιά που είναι στην ομάδα, είναι άνθρωποι που μεγάλωσα μαζί τους, έζησα μαζί τους όλες τις μεγάλες στιγμές. Είναι πολύ όμορφο και ευχάριστο να βλέπω αυτό το πράγμα να παίρνει σάρκα και οστά και να μεγαλώνει συνεχώς”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook