Ο πρώτος έλεγχος των μεταγραφών του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule κάνει τον πρώτο έλεγχο στις 10 μεταγραφές που έκανε ο ΟΦΗ το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ο φετινός ΟΦΗ δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την, μέχρι τώρα, εξαιρετική πορεία του στο πρωτάθλημα αλλά και από το γεγονός πως σε κάθε μια από τις έξι αγωνιστικές έχει καταφέρει να αναδείξει ολόφρεσκα πρόσωπα. Μπορεί ο βασικός κορμός του να παρέμεινε ο ίδιος, στον μεγαλύτερο βαθμό, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν ωστόσο οι παίκτες που ήρθαν στο Ηράκλειο και πήραν φανέλα βασικού εξαρχής ή την απέκτησαν στην πορεία, είναι εκείνοι που έχουν καταφέρει να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία του ΟΦΗ.

Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Η μια αφορά εκείνους που δεν έχουν παίξει καθόλου μέχρι τώρα (Γουάλι, Δεληγιαννίδης, Μίγγος), η δεύτερη εκείνους που ήρθαν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και κατά συνέπεια δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι (Κουτρουμπής, Στάικος) και η τρίτη εκείνους που έχουν πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα και είναι όλοι τους πρωταγωνιστές.

Συνοπτικά, η μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ κρίνεται απόλυτα θετική μέχρι τώρα. Οι παίκτες που ήρθαν και έχουν παίξει βασικοί μέχρι τώρα έχουν αποδώσει κάτι παραπάνω από θετικά και την ίδια ώρα είμαστε στον δρόμο για να ενσωματωθούν ακόμα περισσότερο οι παίκτες που βρίσκονται στις δύο πρώτες κατηγορίες. Πάντως οι Μαρινάκης, Μάνος, Φιγκεϊρέντο, Τσιλιανίδης και Σεμέντο αποτελούν πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει μέχρι τώρα στην πορεία του ΟΦΗ με το ποσοστό ευστοχίας να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Νίκος Μαρινάκης

Ο Ηρακλειώτης δεξιός μπακ έχει πάρει φανέλα σπίτι του την φανέλα του βασικού. Έχει ικανοποιήσει με την εικόνα του ενώ σε κάποια μικρά χρονικά διαστήματα χρειάστηκε να παίξει και ως στόπερ. Βασικός από το ξεκίνημα της χρονιάς, συνεχίζει να βελτιώνεται ματς με ματς.

Δημήτρης Μάνος

Επέστρεψε στον ΟΦΗ μετά από έναν χρόνο και μέχρι να τραυματιστεί στο παιχνίδι του Βόλου μετρούσε στα τρία πρώτα παιχνίδια τρία γκολ και ασίστ. Τραυματίστηκε στο ματς της 4ης αγωνιστικής και πλέον είναι έτοιμος 100%.

Λισάντρο Σεμέντο

Χρειάστηκαν πέντε αγωνιστικές για να κάνει “σεφτέ” στα γκολ και τελικά το πέτυχε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Εξαρχής είχε εξαιρετική παρουσία και το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ, μόλις πέτυχε το πρώτο πήρε φόρα και συνέχισε με άλλα δύο απέναντι στον Πανιώνιο.

Κοσμάς Τσιλιανίδης

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός είναι δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με τέσσερα γκολ και παρότι δεν είναι επιθετικός, η μέχρι τώρα συμβολή του στον ΟΦΗ είναι πολυεπίπεδη. Μαρκάρει, σκοράρει, δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και ήδη μέσα σε έξι παιχνίδια έχει καταφέρει να κάνει ρεκόρ των γκολ σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του στον Αστέρα Τρίπολης.

Ζοάο Φιγκεϊρέντο

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήρθε ως ο πιο άγνωστος, ποδοσφαιρικά, παίκτης που ήρθε στον ΟΦΗ. Ωστόσο, πήρε φανέλα βασικού μετά τον τραυματισμό του Δημήτρη Μάνου και ήδη μετράει ένα γκολ και μια εξαιρετική παρουσία κόντρα στον Πανιώνιο ενώ έχει και δύο δοκάρια που του στέρησαν την ευκαιρία να πετύχει και άλλα τέρματα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook