Αποθέωση ΟΦΗ από Παπαματθαιάκη: “Ο ΟΦΗ μπορεί να βγει και τρίτος και τέταρτος”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με αποθεωτικά λόγια μίλησε ο Μανώλης Παπαματθαιάκης για τον φετινό ΟΦΗ που εξέφρασε την σιγουριά ότι μπορεί να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Aναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Παπαματθαιάκης στον Αthletic Radio 104,2

Για τον Γιώργο Σίμο: “Είχε τον κατάλληλο άνθρωπο, τον κατάλληλο δάσκαλο που είναι γνώστης 100% του αντικειμένου. Όταν ξεκίνησα την καριέρα του προπονητή, ο Γιάννης Σαμαράς με είχε πάει στις ακαδημίες του ΟΦΗ. Δεν δικαιώνεται μόνο ο Γιάννης Σαμαράς αλλά ο Έλληνας προπονητής. Αυτό που συμβαίνει στον ΟΦΗ απέχει πολύ από ότι συμβαίνει σε Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης. Στην Ελλάδα υπάρουν πολύ άξιοι Έλληνες προπονητές. Επειδή τυχαίνει να κάνω συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, οι Έλληνες προπονητές δεν έχουν μεγάλες διαφορές με τους ξένους. Όλοι ήξεραν ότι είναι ένα πολύ μορφωμένο παιδί με τεχνογνωσία και αυτήν την στιγμή δείχνει ότι χωρίς να κάνει τρελά πράγματα, να κάνει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα απλά πράγματα είναι τα πιο σημαντικά στο ποδόσφαιρο. Η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι αυτό το παιδί έχει τεράστιες δυνατότητες και βρήκαμε έναν προπονητή για πολλά χρόνια. Βλέπουμε ένα παιδί που δεν αλλάζει η ψυχολογία του. Είναι πολύ οργανωτικό και ένα παιδί που έχει ένα πλάνο που το υπηρετεί και δεν είναι μπερδεμένος. Κάνει εξαιρετική διαχείριση στο παιχνίδι. Έχει βρεθεί στο καλύτερο περιβάλλον. Το ίδιο είναι να συνεργάζεσαι με τα άτομα που βρίσκονται στον ΟΦΗ και με άλλους που τα έχουμε φάει στην μάπα τόσα χρόνια; Αν μπεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να σε επιλέξουν. Αν θα μπεις, είσαι δομημένος και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Θα πας καλά όταν πιστεύεις στον εαυτό σου. Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι στην Ελλάδα: Υπάρχουν πολλά και ικανά παιδιά να μπουν σε ένα club”.

Για το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει ο ΟΦΗ αλλά και την αμυντική προσήλωση: “Όποιος αναλύσει το στυλ παιχνιδιού του ΟΦΗ θα αντιληφθεί σε ποιον τομέα έχει βελτιωθεί. Δεν είναι το build up που είναι μια καραμέλα και είναι ένας τρόπος παιχνιδιού που έχει απομυθοποιηθεί πλέον. Οι μεταβάσεις του ΟΦΗ είναι εξαιρετικές και έχει τρομερή μετάβαση όταν κερδίζει την μπάλα. Το πρέσινγκ που κάνει σε πρώτο χρόνο είναι εξαιρετικό, το τρανζίσιον που λέμε και έχει αλλάξει επίπεδο. Τα περισσότερα γκολ του ΟΦΗ προέρχονται από την μετάβαση του παιχνιδιού.

Έχουμε πολλά χρόνια να δούμε τον ΟΦΗ στο πως θα πρεσάρει όταν χάνει την μπάλα. Ποιος μου λέει ότι θα πάρουμε δύο στόπερ και θα είνα καλύτεροι από τον Γιαννούλη και το Νάστο; Ο Νάστος έχει ακούσει πολλά αλλά εγώ τον βλέπω άψογο. Είναι καλός με την πρώτη πάσα, έχει πάντα σωστή θέση. Πάμε να φάμε και να ισοπεδώσουμε αυτό το παιδί κάθε Κυριακή. Ο τρόπος με τον οποίο αμύνεται ο ΟΦΗ, όταν χάνει την μπάλα, είναι υποδειγματικός. Για αυτόν τον λόγο δέχεται τόσα λίγα γκολ. Πάντα οι επιθετικοί, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, είναι πιο γρήγοροι από τους κεντρικούς αμυντικούς”.

Για την εικόνα που δείχνει η ομάδα του Γιώργου Σίμου: “Σίγουρα παίζει καλά ο ΟΦΗ, παίζουν καλά και οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ξάνθη. Ο ΟΦΗ με την εικόνα που βλέπουμε, είναι για τις πέντε πρώτες θέσεις. Η πεντάδα έχει κλειδώσει και θα παιχτεί μόνο η έκτη θέση. Αν συνεχίσει έτσι, δεν βγαίνει από την πεντάδα. Δεν βλέπω καμία ομάδα που να είναι καλύτερη από τον ΟΦΗ για να τον βγάλει από την πρώτη πεντάδα. Μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, δεν βλέπω τον ΟΦΗ να ζηλεύει κάτι από τους υπόλοιπους”.

Το σχόλιο του για την παρουσία του Νέιρα: “Ο Νέιρα είναι ο παίκτης – κλειδί. Δεν είναι τυχαίο που ο ΟΦΗ τον ήθελε για δύο χρόνια. Είναι ο παίκτης – κομπιούτερ, σίγουρα όπως και ο Μεγιάδο. Ο Σεμέντο είναι καταπληκτικός και αν είχε το σκοράρισμα θα μιλούσαμε για έναν παίκτη που μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήμουν σίγουρος για τον Τσιλιανίδη ότι 100% θα ταίριαζε με τον ΟΦΗ. Μπορεί να κάνει πάρα πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Θα πάρει την μπάλα από τα στόπερ και αν ήταν πιο γρήγορος, δεν θα έπαιζε στον ΟΦΗ. Εγώ θέλω να δω το Νέιρα να παίζει στον ΟΦΗ μέχρι το τέλος της καριέρας του”.

Το σχόλιο του Παπαματθαιάκη για τον Φιγκεϊρέντο: “Θετική εντύπωση μου έχει κάνει ο Φιγκεϊρέντο και πιστεύω πως έχει να δώσει στον ΟΦΗ πολλά περισσότερα. Θα δημιουργήσει και ανταγωνισμό με τον Μάνο. Δεν το περίμενα. Είναι γρήγορος, είδα έναν καλό φορ. Μέρα με την μέρα θα έχουμε μια πολύ μεγάλη μονάδα”.

Για το Ελληνικό στοιχείο που υπάρχει στην ομάδα: “Δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι. Φαίνεται στον ελληνικό πίνακα. Είναι δυνατόν να έρχονται ξένοι αμφιβόλου αξίας και να έχουμε γεμίσει απίστευτους παίκτες ενώ έχουμε Έλληνες που δεν τους πιστεύουμε. Δεν γίνεται να μπασταρδεύουμε τις ελληνικές ομάδες”.

Για το που θα τερματίσει στο τέλος του πρωταθλήματος: “Ο ΟΦΗ θα είναι στην πεντάδα και δεν βλέπω κάποιον να φοβάμαι. Αλλά να συνεχίσουμε αυτό που βλέπουμε και εάν το κάνει αυτό θα είναι τέταρτος με πέμπτος”.

Το σχόλιο του για το ματς του Σαββάτου: “Γκολ θα βάλουμε. Ο ΟΦΗ θα βάλει γκολ, έτσι μου φαίνεται. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ μπορεί να κερδίσει μέσα στο Καραϊσκάκη. Παίζει στην συνέχεια με την Μπάγερν. Εγώ θα χαρώ με τον ΟΦΗ να δω να παίζει το δικό του ποδόσφαιρο. Να πάει εκεί μέσα και να παίξει με τον δικό του τρόπο παιχνιδιού. Θα δούμε τον ίδιο και καλύτερο ΟΦΗ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook