O Mr Assist Ανέστης Αγρίτης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ανέστης Αγρίτης εκτός από πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ αποτελεί και τον… Mr Assist του φετινού ΟΦΗ με το gentikoule.gr να αναλύει τον ξεχωριστό ρόλο του στο φετινό παιχνίδι της ομάδας.

Φορώντας τα “ασπρόμαυρα”, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός διανύει τις πιο παραγωγικές περιόδους της ποδοσφαιρικής καριέρας του βρισκόμενος στο Ηράκλειο τα δύο τελευταία χρόνια. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις επιδόσεις του ως σκόρερ αφού είναι ένα στοιχείο που τον συντρόφευε από το ξεκίνημα της καριέρας του αλλά και τις επιδόσεις του ως ο άνθρωπος που δίνει τις περισσότερες ασίστ από κάθε άλλο συμπαίκτη του!

Έχοντας πετύχει 9 γκολ παίζοντας σε 28 παιχνίδια, ο Ανέστης Αγρίτης αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του ΟΦΗ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ενώ πέρυσι ηγήθηκε ξανά της λίστας των σκόρερ αφού “έκλεισε” την χρονιά πετυχαίνοντας 10 τέρματα. Αριθμός που αποτελεί την δεύτερη πιο παραγωγική χρονιά στην καριέρα του μετά από την περίοδο 2000 – 2001 όπου πέτυχε 11 γκολ φορώντας την φανέλα του Αιγάλεω.

Ωστόσο φέτος ο μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ διακρίνεται και για έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν του σκόρερ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Αγρίτης έχει μοιράσει 6 ασίστ, αριθμό που τον φέρνει στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας της Football League. Και ας μην πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που οι αρμοδιότητες είναι καθαρά οργανωτικές. Όμως όπως φαίνεται η καθιέρωση του στο δεξί άκρο της επίθεσης έχει προσθέσει ακόμα ένα στοιχείο στο παιχνίδι του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο ο Γιώργος Θεοδωρίδης έχει δώσει περισσότερες ασίστ από τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ που έχει κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook